10/15/2023

Proxima Finland ja Nokian KrP yhteistyöhön

Fysioterapeuttimme Arttu Peltola on aloittanut Nokian KrP:n fysioterapeuttina miesten edustusjoukkueessa. Nokian KrP on kahdesti ollut F-liigassa toinen ja tänä vuonna tavoitteena ei ole muuta kuin mestaruus. Arttu on toiminut jo viime kauden ajan Mikko Laakson henkilökohtaisena fysioterapeuttina ja nyt yhteistyö on laajentunut koskemaan koko edustusjoukkuetta.

Nokian KrP:n fysioterapeutti Arttu Peltola
Kuva: Anssi Koskinen

Fysioterapeutti Arttu Peltola

Arttu on erikoistunut urheilu- ja kipufysioterapiaan. Lisäksi hän opiskelee ammattivalmentajaksi Varalan Urheiluopistossa.

Kausi 2023-24 on ensimmäinen F-liigatasolla. Kauden 2022-23 hän toimi Mikko Laakson henkilökohtaisena fysioterapeuttina.

Artun vastaanotto löytyy Tampereelta.

Mitä fysioterapeutti tekee F-liigajoukkueessa?

Fysioterapeutti Arttu Peltola vastaa pelaajien kuntouttamisesta ja rasitusvammojen hoidosta. Yhteistyötä tehdään tiiviisti fysiikkavalmentaja Eeli Halosen ja kiropraktikko Juha Kaaren kanssa. Esimerkiksi rasitusvamman kuntoutukseen voidaan joutua asettamaan rajoituksia tietynlaisten harjoitusten osalta. Esimerkiksi voimaharjoittelua ei voi tehdä samalla tasolla, iskutusta pitää välttää tai lajiharjoitteluun ei voida palata heti. 

Fysioterapeutin tehtävänä on siis varmistaa, että pelaajien ominaisuudet ovat harjoittelun ja lajin vaatimalla tasolla. 

Fysioterapeutti Nokian Krp:n peleissä

Pelitapahtumissa fysioterapeutti tekee esimerkiksi teippauksia tai nopeita käsittelyjä, jos pelaajalla on kireyden tunnetta esimerkiksi alaselän alueella. Nilkat ovat varmasti yleisin teipattava alue salibandyn pelaajilla. Teippauksen tarkoituksena on mahdollistaa pelaaminen ja estää vammojen uusiutuminen. 

Peli tapahtumissa Artun voi nähdä myös kaukalon laidalla. Jos mitään akuutteja hoidettavia ole, hän toimii huollon apuna. Ensiaputilanteissa voit nähdä Artun kirmaavan kentälle. Onneksi tämän kauden aikana on selvitty ilman isompia kolhuja. Kauden edetessä kuormitus varmasti kasvaa sekä pelien intensiteetti nousee, mikä nostaa kolhujen määrää myös peleissä. 

Akuutista ennalta ehkäisyyn

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Akuuttien vammojen lisäksi vastuualueisiin kuuluu fysiikkavalmennuksen tukeminen eli mahdollisten jumien ja kireyksien hoito sekä perusliikkumisen ja tekniikoiden ohjaaminen, jotta fysiikka- ja lajiharjoittelu onnistuu mahdollisimman hyvin. Rasitusvammojen hoidossa tämä näkökulma on vahvasti jo esillä. Monesti rasitusvamman taustalla on primääristi tai sekundäärisesti, jonkinlainen perusliikkumisessa näkyvä haaste.

Esimerkiksi pelaajalla kipeytyy polvi ja polven hallinnassa on selkeästi haastetta yhden jalan kyykyssä. Kysymykset, joita fysioterapeuttina selvitetään on, miksi polvi kipeytyy ja mistä polven hallinnan heikkous johtuu. Liikeanalyysien ja lihastasapainokartoituksen (voima, hallinta ja liikkuvuus) tiedot yhdistämällä monesti päästään vaivojen alkulähteelle. Viesti taas kulkee fysiikkavalmennukseen suuntaan, että miten yksilönkohdalla tämän voi  ottaa fysiikkaharjoittelussa ja harjoittelun ohjelmoinnissa huomioon.

VIP-lippujen arvonta

Voita liput Nokian Krp :n otteluihin

Arvomme Nokian KrP:n kotipeleihin VIP-lippuja somessamme (insta, facebook). Seuraavaksi arvomme 21.10. pelattavaan Nokian KrP - Classic Tampere otteluun. Osallistumisaika 18.-20.10.2023. Arvomme liput perjantaina 20.10. klo 12:00.

Tulossa

Artikkeli - Fysioterapeutti Mikko Laakson taustalla

Kirjoittanut Arttu Peltola

Fysioterapiaa 24 tunnin sisällä!

VARAA AIKA
© 2024
Proxima Finland / Optimal Human Movement Oy
y-tunnus: 2748793-9
crosslist
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram