Purentalihashieronta

Purentalihashieronta paneutuu etenkin niskahartiaseudun vaivojen hoitoon. Purentalihasten kireys voi oireilla esimerkiksi narskutteluna eli bruksauksena, huimauksena, päänsärkynä tai käsien puutumisena. Purentalihashieronnassa käsitellään hartiaseutu monipuolisesti, kaulan ja niskan alueet sekä leuan, kasvojen ja pään aluetta. Hieroja tutkii ja arvioi yksilöllisesti, miten hieronta kannattaa juuri sinun kohdalla toteuttaa. 

Toimipisteet: Tampella, Nokia, Hämeenkyrö

30 min

45 €

45 min

50 €

60 min

60 €
Varaa aika!

Purentalihashieronta ja hampaiden narskutus

Purentalihashieronta voi hyvin auttaa hampaiden narskuttamisesta eli bruksauksesta johtuviin päänsärkyihin tai niskahartia vaivoihin. 

Esimerkiksi päänsärky on purentalihasten ylimääräisen jännityksen tyypillinen oire. Jännitysniskaa hoidettaessa onkin usein hyödyllistä tutkia ja hoitaa myös purentalihaksia. Suuta sulkevat pinnalliset lihakset muodostavat pään alueen suurimman ja voimmakkaimman lihasmassan. Osa purentaan liittyvistä lihaksista sijaitsee sekä kaulan että niskan alueella. Hyvin usein purentalihashieronta auttaa sellaisissa tilanteissa, joissa niskahartiaseutua on käsitelty laihoin tuloksin. Silloin on usein perustelua lisätä palapeliin yksi pala lisää, jotta hoidosta saadaan kokonaisvaltaisempi.
purentalihashieronta Fysioterapia-hieronta-urheiluhieronta-äitiysfysitoerapia

Puhujalle apua purentalihashieronnasta

Puhujat, laulajat ja yöllisestä hampaiden narskuttelusta kärsivät hyötyvät purentalihasten käsittelystä. Leuan ja kaulan manuaalinen hoito saattaa helpottaa myös koko niskahartiaseudun toimintaa. Sitä voi suositella kaikille, joiden arki aiheuttaa kuormitusta niskan ja kaulan alueelle. Esimerkiksi päätetyön tekijöillä päätä kannattelevat lihakset ovat usein kovalla kuormituksella staattisen työasennon takia. Kaularangan syvät lihakset uupuvat taistellessaan päivittäin painovoimaa vastaan ja kuormitus saattaa siirtyä pinnallisemmille lihaskerroksille, jotka ovat erinomainen välinen isojen ja nopeiden liikkeiden tekemiseen, mutta väsyvät nopeasti tunteja kestävän pitkäaikaisen työn aikana. Manuaalisella hoidolla ja omatoimisella harjoittelulla voi parantaa kehotietoisuutta, niin että työpäivän aikana on mahdollista ohjata tietoisesti kuormitus niille rakenteille, jotka siitä parhaiten selviytyvät.

 

Fysioterapeutin näkökulmasta on tärkeää tarjota manuaalisen käsittelyn lisäksi ohjausta, jotta voidaan tukea ja parantaa toimintaa myös pitkällä aikavälillä, parhaassa tapauksessa jopa pysyvästi. Silloin täytyy selvittää mistä kireydet ovat alun perin syntyneet ja mikä pitää niitä yllä. Usein jo se saattaa helpottaa oireita, että tiedostaa milloin puree hampaita yhteen. Pitkään jatkuneessa tilanteessa manuaalisilla tekniikoilla voidaan palauttaa tietoisuuteen lihasten olemassaolo ja purkaa jännityksiä, jotka ylläpitävät vallitsevaa tilannetta.

Varaa aika!

TMD-fysioterapiasta apua purentaelinten vaivoihin

TMD-fysioterapeutti on erikoistunut purentaelinten fysioterapiaan. Jos purennassa on jonkinlainen toiminnallinen häiriö, on purentalihashieronnasta apua lähinnä vaivan oireisiin, mutta usein ne palaavat takaisin vähän ajan päästä. TMD-fysioterapiassa tutkitaan tarkasti purennan vaikutusta esimerkiksi päänsäryn, bruksauksen tai leukojen säryn taustalla. Proxima Finlandilla TMD-fysioterapiaan on erikoistunut fysioterapeuttimme Tapani Kudjoi.
Lue lisää TMD-fysioterapiasta

Fysioterapiaa 24 tunnin sisällä!

VARAA AIKA
© 2023
Proxima Finland / Optimal Human Movement Oy
y-tunnus: 2748793-9
crosslist linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram