Purentalihashieronta

Toimipisteet: Tampella, Lielahti, Hämeenkyrö

Hinnasto

30 min

45 €

45 min

50 €

60 min

60 €
Varaa aika!
  • Purentalihashieronta paneutuu etenkin niskahartiaseudun vaivojen hoitoon. Esimerkiksi päänsärky on purentalihasten ylimääräisen jännityksen tyypillinen oire. Jännitysniskaa hoidettaessa onkin usein hyödyllistä tutkia ja hoitaa myös purentalihaksia. Suuta sulkevat pinnalliset lihakset muodostavat pään alueen suurimman ja voimmakkaimman lihasmassan. Osa purentaan liittyvistä lihaksista sijaitsee sekä kaulan että niskan alueella. Hyvin usein purentalihashieronta auttaa sellaisissa tilanteissa, joissa niskahartiaseutua on käsitelty laihoin tuloksin. Silloin on usein perustelua lisätä palapeliin yksi pala lisää, jotta hoidosta saadaan kokonaisvaltaisempi.

    Puhujalle apua purentalihashieronnasta

    Puhujat, laulajat ja yöllisestä hampaiden narskuttelusta kärsivät hyötyvät purentalihasten käsittelystä. Leuan ja kaulan manuaalinen hoito saattaa helpottaa myös koko niskahartiaseudun toimintaa. Sitä voi suositella kaikille, joiden arki aiheuttaa kuormitusta niskan ja kaulan alueelle. Esimerkiksi päätetyön tekijöillä päätä kannattelevat lihakset ovat usein kovalla kuormituksella staattisen työasennon takia. Kaularangan syvät lihakset uupuvat taistellessaan päivittäin painovoimaa vastaan ja kuormitus saattaa siirtyä pinnallisemmille lihaskerroksille, jotka ovat erinomainen välinen isojen ja nopeiden liikkeiden tekemiseen, mutta väsyvät nopeasti tunteja kestävän pitkäaikaisen työn aikana. Manuaalisella hoidolla ja omatoimisella harjoittelulla voi parantaa kehotietoisuutta, niin että työpäivän aikana on mahdollista ohjata tietoisesti kuormitus niille rakenteille, jotka siitä parhaiten selviytyvät.


    Fysioterapeutin näkökulmasta on tärkeää tarjota manuaalisen käsittelyn lisäksi ohjausta, jotta voidaan tukea ja parantaa toimintaa myös pitkällä aikavälillä, parhaassa tapauksessa jopa pysyvästi. Silloin täytyy selvittää mistä kireydet ovat alun perin syntyneet ja mikä pitää niitä yllä. Usein jo se saattaa helpottaa oireita, että tiedostaa milloin puree hampaita yhteen. Pitkään jatkuneessa tilanteessa manuaalisilla tekniikoilla voidaan palauttaa tietoisuuteen lihasten olemassaolo ja purkaa jännityksiä, jotka ylläpitävät vallitsevaa tilannetta.

Varaa aika!

Fysioterapiaa 24 tunnin sisällä!

VARAA AIKA
© 2021
Proxima Finland / Optimal Human Movement Oy
y-tunnus: 2748793-9
Tampella
Lielahti
Kaleva
Hämeenkyrö
Nokia
crosslist linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram