Huippukylmähoito XCryo

Huippukylmähoito on tehokas apu kipuun. Helpotusta esimerkiksi reuman pahenemisvaiheeseen, vamman jälkeiseen kuntoutukseen tai rasituksen jälkeiseen palautumiseen.
Toimipisteet: Tampere, Tampella

Kylmähoitohinnasto

Ensikäynti 45 min

alk. 60 €

Hoitokerta

39 €

3 Hoitokertaa

99 €

5 Hoitokertaa

159 €

10 Hoitokertaa

269 €

XCryo-huippukylmähoidon lahjakortit voit tilata täältä.

Varaa aika!

XCryo tarjoaa kivunlievitystä paikallisen kylmähoidon avulla. Uuden teknologian avulla kohdistamme jopa -45 asteista kylmää suoraan kipualueelle. Paikallinen huippukylmähoito on tehokas apu mm. kivunlievitykseen, turvotuksen hoitoon, nivelsiteiden venähdysvammoissa ja mustelmiin. Tavalliset rasitusvammat kuten hyppääjän polvi, juoksijan polvi, osgood slatter, tennis- ja golfkyynärpää, penikkatauti, olkapään alueen kivut. Huippukylmähoito soveltuu myös iho sairauksien hoitoon kuten ihottuman hoitoon (psoriasis, atooppinen iho) sekö ihon kauneudenhoitoon (epäpuhtaudet, juonteet, ihon rasvaisuus) hoitoon. Huippukylmähoitoon pääset Tampellan toimipisteessämme!

X°Cryo on laite, jolla voidaan hoitaa monenlaisia vaivoja tehokkaasti ja turvallisesti, kuten: 

 • Nivel- ja lihaskivut
 • Tulehdukset
 • Iskiasvaivat
 • Tennis- ja golfkyynärpää
 • Penikkatauti
 • Rannekanavaoireyhtymä
 • Reuma ja fibromyalgia
 • Psoriasis
 • Sienipohjaiset ihoinfektiot
 • Niska-hartiaseudun kiputilat
 • Lihasperäinen migreeni ja päänsärky
 • Turvotus, mustelmat ja ”puujalat”
 • Leikkausten jälkihoito

Huippukylmähoitoa voit saada fysioterapia- ja hieronta-ajan yhteydessä, joiden yhteydessä voimme arvioida kylmähoidon tarpeesi tarkemmin. Parhaan vaikutuksen kylmähoidosta saat, kun hoito toteutetaan hoitosarjoittain. Riippuen tilanteestasi paras hoito tulos saadaan aikaan, kun käyt kylmähoidossa päivittäin 1-2 viikon ajan. 

Huippukylmähoito vain Tampellan toimipisteessä. Fysioterapia- ja hierontahtoitojen yhteydessä huippukylmähoito on veloitukseton. Suosittelemme ensimmisellä kerralla varaamaan pidemmän ensikäynnin, jos et ole aikaisemmin keskustellut fysioterapeutin kanssa kylmähoidosta. Ensikäynnillä fysitoerapeutti tutkiin ja arvioi hoidon tarpeen. Näin pystymme myös seuraamaan kylmähoidon vaikutusta.

Kokemuksia huippukylmähoidosta

Vilkku, nivelreuma

Muutaman kerran huippukylmähoitoa olen kipeisiin ja osin reumaisiin niveliin testattuani voin kyllä täydellä kiitollisuudella kehua tätä menetelmää! Kaikille, joilla ropleemia nivelissä tai muualla! Hianoo, että ootte tämmösen koneen menneet hankkii – voin kyllä suositella!

Jutta, jalkapöydän murtuma

Olen kuntouttanut jalkani luunmurtumaa fysioterapeutin ohjauksessa, ja osana kuntoutustani on alusta asti ollut Proxima Finlandin tarjoama kylmähoito. Olen kokenut saaneeni kylmähoidosta suurta hyötyä. Noin kerran kuukaudessa annettu kylmähoito on laskenut silminnähden murtumakohdan turvotusta, vilkastuttanut kudosten aineenvaihduntaa, lisännyt nilkan alueen liikkuvuutta ja helpottanut murtumakohdan ajoittaista jomotusta. Laitteen avulla tehty kylmähoito vie kylmyyden syvemmälle kudoksiin kuin kotona käytetty kylmäpakkaus, ja siksi hoidon hyödytkin ovat suuremmat. Kylmähoito on kaiken kaikkiaan vaivatonta, nopeaa, turvallista, luonnonmukaista ja minusta ehdottomasti hintansa väärtti.

Joonas, nivelreuma

Olen aktiivinen liikkuja ja polveni ärtyvät helposti harjoittelun jälkeen. Olen muutaman kerran käynyt heti harjoituksen jälkeen kylmähoidossa. Seuraavaana päivänä polvet ovat olleet kevyemmän tuntuiset, eikä niissä ole ollut tavallista harjoittelun jälkeistä särkyä. 

Jaana, tenniskyynärpäät

Molemmissä kyynärpäissäni on vaivannut tenniskyynärpää jo pidemmän aikaa. Fysioterapia ja kuuriluontoinen huippukylmähoito ovat auttaneet pahimpiin kipuihin. Pahimmillaan kipu kyynärpäissä on ollut VAS 8 ja hoitojen jälkeen illat ovat olleet kivuttomat. Viikon kuurin jälkeen jatkuva särky on loppunut kokonaan ja pahimmillaan painavia tavaroita nostaessa kipu on ollut VAS 3. Kun kipu on vähentynyt käsiä pystynyt kuntouttamaan ja käyttämään enemmän.

Arttu, fysioterapeutti ja urheiluhieroja

Pitkän hieronta päivän jälkeen ranteet, kyynärpäät ja olkapäät voivat olla aika väsyneet. Päivän päätteetksi käsien käsittely huippukylmähoitolaitteella auttaa palauttamaan kädet. 

Huippukylmähoidon vaikutus kipuun

Kylmähoidossa tavoitellaan analgesiaa eli kiputunnottomuutta, joka on tila, jossa henkilö tuntee terävän ja kylmän sekän kylmän ja kuuman tuntoaistimuksen mutta voimakkaat tuntoaistimukset eivät aiheuta kipua. Analgesiaan päästään, kun ihon pintalämpötila laskee noin 13 asteeseen. X°Cryo laitteella ihon pintalämpötila lasketaan alle 10 asteeseen. Huippukylmähoitoa on hyvä antaa vähintään 3 minuuttia.

Kylmähoidon vaikutus nivelen sisäiseen lämpötilaan

Huippukylmähoidon aikana ihon pinnalla oleva lämpötila laskee nopeasti. Samaan aikaan nivelen sisälämpötila nousee hetkellisesti kylmä hoidon seurauksena. Noin 3 minuutin jälkeen myös nivelen lämpötila alkaa laskemaan. Nivelen sisäinen lämpötila korreloi etenkin tulehduksellisten nivelsairauksien kuten reuman niveltulehduksen aktiivisuutta. Kylmähoidolla voidaan hillitä nivelessä olevaa tulehdusreaktiota. Kylmähoidon  kesto on hyvä olla vähintään 5 minuuttia, jotta nivelen sisäistä lämpötilaa saadaan laskettua. Nivelen lämpötila pysyy lähtötilannetta matalempana useamman tunnin ajan. 

Reumasairaudet ja huippukylmähoito

Tulehduksellisia reumasairauksia ovat mm. selkärankareuma, reaktiivinen artriitti ja nivelpsoriaasi, systeemiset sidekudossairaudet sekä kihti. Niveltä ympäröivän nivelpussin sisäpinnalla olevakudos erittää nivelnestettä, joka voitelee ja huoltaa niveltä. Nivelreumassa tulehdus johtaa nivelnesteen ominaisuudet muuttuvat ja nivelnesteeseen erittyy nivelrustoa hajottavia entsyymejä. Tulehduksen takia nivelkalvosta vapautuu välittäjäaineita, jotka ärsyttävät kipuhermopäätteitä. Tämä johtaa kivun aistimiseen nivelen alueella. Hermopäätteistä vapautuu P-aine aiheuttaa verisuonien laajenemista ja tulehduksen välittäjäaineiden leviämistä edelleen. Pitkällä aikavälillä tämä voi johtaa kierteeseen, jossa kipu pitkittyy, joka voi aiheuttaa muutoksia hermostossa. Kylmähoidolla pystytään vaikuttamaan tulehdukseen ja vähentämään nivelessä olevien välittäjäaineiden määrää. Näin voidaan hoitaa kipua, mutta auttaa pitkällä aikavälillä myös hidastaan nivelen kulumista. Huippukylmähoito vaikuttaa myös laskevasti veren histamiini tasoihin. Histamiini aiheuttaa kehossa tulehdusreaktiota. Histamiini yhdistetään myös usein allergisiin reaktioihin.

Säännöllisellä huippukylmähoidolla parhaimmat tulokset

Säännöllisellä viikon kestävällä paikallisella kylmähoidolla on saatu hyviä tuloksia verrattuna yksittäisiin hoitokertoihin. Kylmähoitoa suositellaan esimerkiksi vamman jälkeen 1-2 viikkoa kivun ja turvotuksen hoitoon. Reumassa kylmähoidon voi ottaa lääkehoidon tueksi reuman pahenemisvaiheisiin. Kylmähoito vaikuttaa myös laskevasti veren histamiini tasoihin. Histamiini aiheuttaa kehossa tulehdusreaktiota.

Huippukylmähoito – vaikutus liikehallintaan

Lyhyt kestoinen huippukylmähoito parantaa liikehalintakykyä ja vähentää kipua. Siksi huippukylmähoito on erinomainen hoito osana fysioterapiaan ennen harjoittelua. Etenkin, kun kipu estää liikkumista ja liikettä, voidaan kylmähoidolla hoitaa kipua pois ja mahdollistaa harjoitteiden tekeminen. Huippukylmähoito parantaa myös isometristä voimantuottoa. 

Varaa aika!Huippukylmähoito X°cryo laite tampereen toimipisteessämme
Kylmähoitolaitetta pääset kokeilemaan myös fysioterapia- ja hierontakäyntien yhteydessä veloituksetta. 

Lähteet:

Hakala, M. 2007. Nivelreuma. Teoksessa: Martio, J. Karjalainen, A. Kauppi, M. Kukkurainen, M L. & Kyngäs, H. (toim.). Reuma. Duedecim. Suomen reumaliitto ry. Hämeenlinna: Karisto oy, 323–340. 

Kalso, E. & Kontinen, V. 2009. Kivun fysiologia ja menetelmät. Teoksessa: Kalso, E. Haanpää, M. & Vainio, A (toim.). Kipu. 3. painos. Duodecim. Keuruu: Otava, 76–103.

Mikkelsson, M. 2007a. Fysioterapian mahdollisuudet kivunhoidossa. Teoksessa: Martio, J. Karjalainen, A. Kauppi, M. Kukkurainen, M L. & Kyngäs, H. (toim.). Reuma. Duedecim. Suomen reumaliitto ry. Hämeenlinna: Karisto oy, 114–115.

Mikkelsson, M. 2007b. Kipuaistimus ja sen syntyminen. Teoksessa: Martio, J. Karjalainen, A. Kauppi, M. Kukkurainen, M L. & Kyngäs, H. (toim.). Reuma. Duedecim. Suomen reumaliitto ry. Hämeenlinna: Karisto oy, 99–100.

Mikkelsson, M. 2007c. Kipuaistimuksen eteneminen aivoihin. Teoksessa: Martio, J. Karjalainen, A. Kauppi, M. Kukkurainen, M L. & Kyngäs, H. (toim.). Reuma. Duedecim. Suomen reumaliitto ry. Hämeenlinna: Karisto oy, 100–102.

Mikkelsson, M. 2007d. Kivun biologiset mekanismit. Teoksessa: Martio, J. Karjalainen, A. Kauppi, M. Kukkurainen, M L. & Kyngäs, H. (toim.). Reuma. Duedecim. Suomen reumaliitto ry. Hämeenlinna: Karisto oy, 97–99.

Horvath S.M. & Hollander J.L. 1949. Intra-articular temperature as a measure of joint reaction. J Clin Invest. 1949 May; 28(3): 469–473.

Schlesinger, N. Detry, M A. Holland, B.K. Baker, D.G. Beutler, A.M., Rull, M. Hoffman, B.I. & Schumacher Jr, H.R. 2001. Local Ice therapy during bouts of acute gouty arthritis. The journal of Rheumatology 2002; 29:2 331–334.

Tirri, R. Lehtonen, J. Lemmetyinen, R. Pihakaski, S. & Portin, P. 2006. Histamiini. Biologian sanakirja. Uudistetun laitoksen 3. painos. Otava, 2006, 240. 

Fysioterapiaa 24 tunnin sisällä!

VARAA AIKA
© 2024
Proxima Finland / Optimal Human Movement Oy
y-tunnus: 2748793-9
crosslist
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram