Kipufysioterapia Tampere

Toimipisteet: Tampella(Tampere), Hämeenkyrö ja etävastaanotto
Kipufysioterapiasta on apua sekä toistuvaan että pitkittyneeseen kipuun. Kipufysioterapia on laajakatseista ja tarkoituksena on antaa sinulle työkaluja kivun kanssa toimimiseen ja kipuun suhtautumiseen, jotta sinun on mahdollisimman helppo toimia arjessa. Fysioterapeuttimme palvelevat sinua vastaanotoilla Tampereella, Hämeenkyrössä ja etänä koko Suomeen. 

Kipufysioterapiahinnasto

60 min

80 €

90 min

120 €

Mitä ja millaista kipufysioterapia on?

Kipufysioterapia on kipuun ja sen hoitoon erikoistunutta fysioterapiaa, jossa saa apua niin toistuvaan kuin pitkäaikaiseenkin kipuun. Kipufysioterapiassa lähdetään aina liikkeelle kunkin asiakkaan henkilökohtaisesta tilanteesta, ja hoitoprosessissa edetään ratkaisukeskeisellä otteella. Asiakkaanamme saat henkistä tukea kivun kohtaamiseen ja kivun kanssa toimimiseen, ja käytettävissä on uusin tieto kivusta sekä sen hoidosta. Myös kokonaisvaltainen hyvinvointi on osa kivun hoitoa, ja siksi kipufysioterapeutin ohjauksessa työstetään lisäksi muun muassa liikkumisen, rentoutumisen ja stressinhallinnan osa-alueita.

Mitä ja millaista kipufysioterapia on?

Kuka voi tulla kipufysioterapeutin vastaanotolle?

Kipufysioterapiassakin käy monenlaisia asiakkaita. Vastaanotolle voi tulla esimerkiksi silloin, jos toipuu lonkan tekonivelleikkauksesta ja kaipaa apua kivun kanssa. Myös murtuman kuntoutusvaiheessa voi hyötyä siitä, että käy kipufysioterapeutin luona. Lisäksi erilaiset jalkojen, selän tai niska-hartiaseudun kivut voivat olla syy hakeutua kipuun erikoistuneen fysioterapeutin luo.

 

Kuka voi tulla kipufysioterapeutin vastaanotolle?

Mitä erityisosaamista kipufysioterapeutilla on?

Kipufysioterapeutti on fysioterapeutti, joka on syventänyt ammattitaitoaan 15 opintopisteen laajuisella kipufysioterapian koulutuskokonaisuudella. Kipufysioterapeutilla on laaja-alaista ymmärrystä kivun anatomiasta ja fysiologiasta sekä siitä, miten kipua on mahdollista kuntouttaa fysioterapian keinoin. Lisäksi hänellä on tietoa erilaisten asiakasryhmien kivunhoitoon liittyvistä erityispiirteistä sekä kivunhoidon erikoisaloista.

Mitä on hyvä tietää kroonisesta kivusta?

Nykyisen käsityksen mukaan krooninen kipu ei yleensä enää johdu vauriosta kehossa, kuten välilevyssä tai lihaksissa, vaan kipu ja sen välttely ovat aiheuttaneet muutoksia keskushermostossa. Kivunsäätelyjärjestelmä ja kehon hahmottaminen ovat häiriytyneet.

Monesti kroonistunut kipu on saattanut alkaa esimerkiksi vamman tai leikkauksen jälkeen, jolloin akuutissa vaiheessa kudoksessa olevat vauriot tuntuvat kipuna, mutta paranevat vähitellen. Kivun kroonistuessa em. kiputuntemus saattaa “jäädä päälle” mm. seurauksena vähäisestä liikkeestä ja heikentyneestä rasituksen sietokyvystä, kivun tai liikkumisen pelon vuoksi tai voimakkaasta kipulääkityksestä johtuen, jolla on leikkauksen tai vamman jälkeen hoidettu kipua.

Tällaisissa tilanteissa keskushermoston herkistymisestä ja psyykkisestä pelosta ja stressistä johtuen yksilö voi edelleen tuntea kipua, vaikka alkuperäinen kivun aiheuttaja (esimerkiksi kudosvaurio tai leikkaushaava) olisikin jo parantunut. 

Kipu, kehon käytön puute tai ylikuormitus voivat aiheuttaa muutoksia ja häiriöitä kehon hahmottamisessa. Tällöin kiputuntemuksia saattaa ilmetä myös sellaisissa liikkeissä, jotka eivät normaalisti aiheuta kipua.  Harjoittelun avulla ja etenemällä turvallisiksi koetuista harjoitteista kohti haastavampia voidaan kehoa ja keskushermostoa opettaa uudelleen “kuuntelemaan kipua”.

 

Mitä on hyvä tietää kroonisesta kivusta?
Varaa aika!

Kipufysioterapiassa keskitytään mm.

 • kivun ja liikkumisen pelkojen vähentämiseen
 • elämänlaadun parantamiseen
 • unen ja palautumisen kehittämiseen
 • etsitään konkreettisia keinoja tulla toimeen kivun kanssa ja jatkaa elämää kivusta huolimatta
 • Lisätään tietämystä kroonisesta kivusta sekä siihen vaikuttavista tekijöistä

 

Fysioterapeutti ohjaa asiakkaalle lonkankoukistajan venytysharjoitusta.

Kipufysioterapeutti

 • opettaa ymmärtämään kipua ja siihen vaikuttavia tekijöitä
 • kuuntelee huoliasi ja auttaa 
 • antaa konkreettisia keinoja vaikuttaa kipuun ja helpottaa sitä
 • auttaa löytämään ratkaisuja kivunhallintaan, vähentämiseen sekä ennaltaehkäisyyn
 • kannustaa sinua jatkamaan elämää ja arkea kivusta huolimatta parhaalla mahdollisella tavalla
 • tukee sinua matkalla kohti aktiivista ja kivutonta elämää
 • auttaa ja opastaa pysymään aktiivisena ja tulemaan toimeen kivun kanssa
 • ohjeistaa toimimaan aktiivisena osana omaa hyvinvointiasi passiivisten hoitojen ja hetkellisen avun sijasta

 

Kipufysioterapeuttimme Tampereella ja Hämeenkyrössä

Fysioterapeutti Jesse Asikainen

Fysioterapia-hieronta-urheiluhieronta-äitiysfysitoerapia-fysio-omt fysioterapia-

Jesse on erikoistunut kipufysioterapiaan ja lisäksi täydentää osaamistaa psykofyysisellä fysioterapialla. Jessen vastaanotto löytyy sekä Hämeenkyrössä että Tampereella.  

Jessen erikoisosaaminen:

 • Olkapään ja niska-hartiaseudun kiputilat
 • Alaraajan kiputilat
 • Ikäihmisten fysioterapia
 • XCryo-huippukylmähoito (Tampellan toimipiste)
Tutustu Jesseen tarkemminEtusivulleTutustu Jesseen tarkemmin

Fysioterapeutti Arttu Peltola

Fysioterapia-hieronta-urheiluhieronta-äitiysfysitoerapia-fysio-omt fysioterapia-

Jesse on erikoistunut kipufysioterapiaan ja lisäksi työskentelee paljon kestävyysurheilijoiden kanssa. Artun vastaanotto löytyy Tampereelta ja hänen vastaanotolle pääset helposti myös etänä.

Artun erikoisosaaminen:

 • Alaraajojen fysioterapia
 • Juoksijoiden ja palloilijoiden vaivat
 • Akupunktio
 • Xcryo-huippukylmähoito (Tampellan toimipiste)
Tutustu Arttuun tarkemmin
Varaa aika!Varaa aika!

Fysioterapiaa 24 tunnin sisällä!

VARAA AIKA
© 2024
Proxima Finland / Optimal Human Movement Oy
y-tunnus: 2748793-9
crosslist
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram