Hieronta Tampere

Kun haluat nopeasti hierontaan Tampereella.
Proxima Finland tarjoaa laadukasta hierontaa Tampereen keskustan kupeessa Tampellassa. Urheiluhieronta ja hieronta ovat tehokas apu jumiin, särkyyn ja kolotukseen. Hieronta on myös hyvä valinta, kun haluat rentoutua, palautua ja lisätä liikkuvuutta.
Valitse hierojaksesi Proxima Finland, kun haluat päästä nopeasti hierontaan Tampereella.
Varaa aika hierontaan Tampereella

Hinnasto Hieronta Tampere

Hieronta 30 min   -   45 €
Hieronta 45 min   -   50 €
Hieronta 60 min   -   60 €
Hieronta 75 min   -   70 €
Hieronta 90 min   -   80 €
Hieronta 120 min   -  110 €
Hieronnan nettiajanvaraukseen tästä

Uuden hieronta-asiakkaan tarjous!

Tarjoamme uusille hieronta-asiakkaille 15 minuutin fysioterapeuttisen kartoituksen. Tutkimme, mistä vaivasi johtuvat ja miten pääset kivuista ja säryistä mahdollisimman tehokkaasti eroon. Kampanja on voimassa kaikissa toimipisteissämme Tampereella, Nokialla ja Hämeenkyrössä!
hieronta tampere nokia hämeenkyrö

Urheiluhieronta ja hieronta Tampere

Sinun ei tarvitse olla urheilija voidaksesi tulla urheiluhierontaan tai hierontaan. Urheiluhieronnasta hyötyvät kaikki ikään, kuntoon tai taustaan katsomatta. Ammattitaitoiset fysioterapeuttimme Tampereella osaavat varmasti mukauttaa käytettävät otteet ja hieronnan voimakkuuden kullekin asiakkaalle sopivaksi. Sinun ei tarvitse pelätä tai jännittää vastaanotolle saapumista.

Hieronnalla on monia mahdollisuuksia ja käyttötarkoituksia. Joskus on aivan hyväksyttävää saapua hierontaan vain rentoutuakseen päivän rasituksesta. Joskus taas hieronnalla on selkeämpi hoitava tavoite, kuten vaivoihin tai kipuihin vaikuttaessa. Ammattitaitoisten fysioterapeuttiemme kanssa löydät varmasti itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Ei ole olemassa vain murjontaa tai silittelyä, vaan hoitomuodon valinta on aina tilanne- ja asiakaskohtaista. Alkuhaastattelu auttaa meitä saamaan selkeän kuvan tilanteestasi ja ohjaa sopivan hoitomuodon valinnassa.

Hieronnassakaan ei ole olemassa yhtä kaikille sopivaa tyyliä, vaan jokainen hoidettava on yksilö ja hierontatekniikat sekä voimakkuudet valitaan sinulle sopivaksi. On esimerkiksi mahdotonta vetää selkeää rajaa sille, ketä voi hieroa voimakkaammin ja ketä hellästi. Naisia ei automaattisesti hierota kevyemmin kuin miehiä tai nuoria voimakkaammin kuin vanhoja. Voimakkuutteen vaikuttaa kulloinkin sekä vallitseva tilanne vaivojen tai kipujen suhteen että yksilölliset ominaisuudet.

Urheiluhierojiksi kouluttautuneet ovat opinnoissaan saaneet kattavasti tietoa urheiluvammojen hoidosta ja palautumisesta sekä työskennelleet urheilijoiden parissa, mutta koulutukseltaan ovat klassisten hierojien kanssa käyneet kuitenkin muuten saman koulutuksen valmistuen koulutetuiksi hierojiksi (nimikesuojattu).


Hierontakokemuksia Tampere

Matti 58, toimistotyö
"Hieronta auttoi liiasta istumisesta aiheutuneeseen lonkka- ja alaselkäkipuun ja myös golf-swingi on nyt rennompi."

- Alaselkä ja lonkat kipeytyneet tstotyössä.
- Hieronnan avulla helpotettiin alaselän ja lonkanseudun lihasjännitystä, mikä mahdollisti vapaamman ja kivuttoman liikkeen mm. golfia pelatessa.

Heli 40, aktiiviliikkuja
"On mukava käydä viikon päätteeksi hieronnassa rentoutumassa ja aloittaa viikonloppu kevyesti ja hyvällä mielellä."

- Kiireisessä työssä ja liikkuu aktiivisesti useita kertoja viikossa.
- Työssä jatkuvaa stressiä ja kuormitusta, johon toivoo saavansa apua rentouttavasta hieronnasta, jossa saa laittaa aivot narikkaan.
- Rentouttavaa hierontakäsittelyä niska-hartiaseutuun, käsiin ja päähän, mikä auttaa rauhoittumaan kiireisen viikon jälkeen ja helpottamaan stressiä.

Ville 28, urheilija
"Käyn palauttavassa hieronnassa kisojen jälkeen ja joskus kesken kovan treenijakson, kun kroppa ja lihakset tuntuvat kireiltä ja väsyneiltä."

- Tavoitteellisesti triathlonia harrastava, 5-6 päivänä viikossa treenit.
- Kroppa ja lihaksisto kovalla kuormituksella suurista treenimääristä johtuen. Hakee hieronnasta helpotusta ennen kisoja kovan treeniputken aiheuttamiin lihaskireyksiin ja lisäpotkua palautumiseen.
- Kisojen jälkeen käy palauttavassa hieronnassa helpottamassa kisojen jälkeistä lihaskipua. Saa hierontojen yhteydessä vinkkejä omatoimiseen kehonhuoltoon ja kokonaiskuormituksen määrittämiseen.
Varaa aika hierontaan

Hieronta - Smartum, ePassi, Eazybreak

Hieronnat Tampereella voit maksaa  Smartumin, ePassin ja EazyBreakin palveluilla. Smartumilla on hierontaa varten käytössä hierontaetu / Hierontasaldo. ePassilla voit maksaa hieronta- ja fysioterapiakäynnit HyvinvointiPassi :lla ja EazyBreakilla hierontojen maksaminen onnistuu Hyvinvointiedun avulla. 

Lue lisää Smartumin Hierontasaldosta.

Lue lisää ePassista.

Lue lisää Eazybreakin Hyvinvointiedusta.

Hierontalahjakortit

Hierontalahjakortit pystyt ostamaan kätevästi verkkokaupastamme (linkki alla). Voit myös tulla noutamaan lahjakortin suoraan toimipisteistämme. Olemme paikalla pääsääntöisesti klo 10-18, mutta olemme usein myös pidempään 21 asti auki. Jos tulet vartavasten noutamaan lahjakorttia, kannattaa varmistaa, että olemme paikalla. 
 • Toimitus suoraan omaan tai vastaanottajan sähköpostiosoitteeseen!
 • Kirjoita viesti saatteeksi!
 • Toimita heti tai valitse päivämäärä, milloin vastaanottaja saa lahjakortin!
 • Hierontalahjakortit voit käyttää kaikissa toimipisteissämme Tampereella, Nokialla ja Hämeenkyrössä!

Klikkaa tästä ostaaksesi lahjakortin

Hierojamme Tampereella

Jesse Asikainen
- fysioterapeutti ja urheiluhieroja
- Faskiakäsittelyt ja olkapää-, niska-hartavaivat

Arttu Peltola
- fysioterapeutti ja urheiluhieroja
- Faskiahieronta ja alaselkävaivat

Tapani Kudjoi
- fysioterapeutti ja urheiluhieroja
-Purentalihashieronta

Tuukka Tolvanen
- fysioterapeutti ja urheiluhieroja
- Faskiakäsittelyt ja alaraaja vaivat

Kim Sainiola
- fysioterapeutti
- Alaraaja vaivat ja urheilijoiden käsittelyt

Jutta Heinäaho
- fysioterapeuttti
- hieronta

Hieronta erityisosaaminen

 • Raskaushieronta
 • Purentalihashieronta
 • Faskiatekniikat
 • Mobilisoivat hierontatekniikat
 • Rentouttava hieronta
 • Urheiluhieronta
 • Hieronta osana fysioterapiaa
Voit tutustua hierojiimme tarkemmin painamalla heidän nimeään tai henkilöstö-sivulla.
Varaa aika hierontaan

Hierontapalvelut Tampere

hieronta tampere urheiluhieronta-tampere-nokia-fysioterapia

Raskaushieronta Tampere

Raskausaikaan saattaa kuulua paljon epämiellyttäviä tuntemuksia, pahoinvointia, unettomuutta, väsymystä, huimausta, aineenvaihdunnan häiriöitä, sekä erilaisia kehon kiputiloja. Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta on lempeä ja tehokas hoito, joka rentouttaa ja helpottaa tehokkaasti erilaisia raskausajan tuomia vaivoja.

Lue lisää raskaushieronnasta

Urheiluhieronta Tampere

Hieronta ja urheiluhieronta sopii sinulle, kun sinulla on särkyä tai kipua, haluat saada jumiset lihakset avattua, palautua treenaamisesta, rentoutua ja ottaa hetken itsellesi. Suunnittelemme yhdessä hieronnan juuri sinulle sopivaksi.

Varaa aika hierontaan Tampereelle

Vauvahieronta Tampere

Synnytys on pienelle vauvalle melkoinen kokemus myös fyysisesti. Tämä saattaa näkyä itkuisuutena, ilmavaivoina, jäykkyytenä tai syömisongelmina. Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on turvallinen keino auttaa näissä vauva-ajan yleisimmissä ongelmissa.

Lue lisää vauvahieronnasta

Faskiahieronta Tampere

Faskiat eli lihaskalvot toimivat kehossamme voiman kudosten rajaajana, yhdistää lihakset ja kudokset toisiinsa ja liikkumisen kannalta tärkein tehtävä on välittää voimia. Faskia tekniikoilla pyritään edistämään kalvorakenteiden liukumista suhteessa toisiinsa.

Varaa aika hierontaan

Hieronta osana kuntoutusta

Hieronnalla ei juurikaan pystytä vaikuttamaan arjen kuormituksen ja vaivan varsinaiseen syyhyn. Parhaimpiin tuloksiin päästään, kun hierontaan yhdistetään myös terapeuttinen harjoittelu yhdessä fysioterapeutin kanssa.

Lue lisää miten hieronta toimii terapian tukena

Hieronta Tampere - UKK 

Kuuluuko hieronnan sattua?

Hieronnan ei kuulu sattua. Paineen voimakkuutta lisäämällä ei saada hieronnasta tehokkaampaa, vaan voimakkuus tulee määrittää kullekin asiakkaalle yksilöllisesti. Hieronta saattaa tuntua ajoittain epämukavalta kudosten ja hermoston herkistymisen vuoksi, mutta se ei tulisi varsinaisesti sattua tai aiheuttaa voimakasta kipua. Yleisesti hieronnassa raja sopivan voimakkuuden osalta kulkee lihasten jännityksessä. Jos tavoitteena on saada lihasjännitys vähenemään, tulisi asiakkaan pystyä olemaan hieronnan aikana mahdollisimman rentona. Mikäli hieronta-asiakas ei pysty olemaan rentona lihaksia käsitellessä fysioterapeuttimme ja hierojamme säätävät hieronnan voimakkuutta tilanteeseen sopivaksi. Näin hieronnasta saadaan parempi hyöty irti myös lihasten muokkaamisen ja kivunhoidon näkökulmasta. 

Mitä eroa on hieronnalla ja fysioterapialla?

Hieronta auttaa etenkin akuutissa kivussa eli kun haluat saada nopean avun vaivaasi. Hieronta sopii myös tilanteisiin, joissa haluat rauhoittua ja rentoutua arjen kiireen keskellä sekä rentouttaa lihaksia tai vähentää lihaskireyksiä esimerkiksi raskaan urheilusuorituksen jälkeen. 

Hieronnalla voidaa helpottaa arjen toiminnoista (työstä tai etätyöstä) aiheutuneita kipuja ja kiristyksiä sekä vähentää stressiä. Hieronta ei kuitenkaan yksin poista liiasta fyysisestä kuormituksesta ja rasituksesta aiheutuneita kipuja tai vaivoja. Pidempään jatkuneessa ja toistuvasta kivusta kärsiessä olisi vaivaa ja kipua hyvä lähestyä myös fysioterapian keinoin ja aktiivisen tekemisen kautta. 

Jos hieronnan ja fysioterapian välinen ero pitäisi yksinkertaistaa yhteen lauseeseen: Hieronnassa sinua hoidetaan passiivisesti, fysioterapiassa vaivoja lähestytään (tai ainakin tulisi lähestyä) aktiivisen ja asiakasta osallistavan toiminnan kautta. Fysioterapiassa kartoitetaan haastattelun ja tutkimisen avulla arjestasi kuormittavat tekijät, arvioidaan kehosi toimintaa ja opastetaan sinua tavoista, joilla pystyt itse vaikuttamaan kipuihin ja vaivoihin. 

Mitä eroa on urheiluhieronnalla ja klassisella hieronnalla?

Urheiluhierojat ovat koulutuksessaan käyneet läpi samat tekniikat  kuin klassiset hierojat. Urheiluhierojakoulutuksessa hieroja oppii lisäksi, miten hierontaa tulee hyödyntää osana urheilijan harjoittelua ja kehonhuoltoa harjoittelun eri vaiheissa. Esimerkiksi voimakasta ja muokkaavaa hierontaa ei kannata tehdä juuri ennen urheilusuoritusta suorituskyvyssä tapahtuvan laskun takia. 

Käytetäänkö hieronnassa faskiatekniikoita?

Fysioterapeuttimme ja hierojamme omaavat myös koulutetun hierojan ammattitutkinnon ja heille on koulutuksen puolesta tulleet tutuksi myös erilaiset faskiatekniikat ja mobilisoivat hierontakäsittelyt. Käytettävät hierontatekniikat valitaan aina yksilöllisesti tarpeen ja tilanteen mukaan.

Hieronta ja triggerpisteet

Triggerpisteet tai kipupisteet voivat aiheuttaa muualle kehoon säteilevää kipua, pistelyä ja puutumista. Lihaksiin voi muodostua ns. triggerpisteitä, kun lihas ylikuormittuu. Usein lihaksen keskelle muodostuvassa triggerpisteestä aiheutuvan kivun perimmäisenä syynä on kudokseen tullut aineenvaihdunnallinen häiriö. Lihassolut luulevat, että niiden pitää supistua, vaikka niille ei tule hermoston kautta viestiä supistumisesta. Triggerpisteitä / kipupisteitä hieromalla ja sopivalla paineella käsittelemällä voidaan palauttaa lihaksen normaali aineenvaihdunta ja saada lihas rentoutumaan.

Voivatko lihakset kipeytyä hieronnan jälkeen?

Hieronnan jälkeen lihakset voivat kipeytyä ja olla aran tuntuiset 1-2 päivän ajan. Lihasten kipeytyminen hieronnan jälkeen on aivan yhtä normaalia kuin esimerkiksi kovan liikuntasuorituksen jälkeen tuntuva ns. viivästynyt lihaskipu, eikä sitä kannata pelästyä. Fysioterapeuttimme / hierojamme kyselevät hieronnan aikana asiakkaalta tuntemuksia ja muuttavat käsittelyään tilanteen mukaan. Heille voi myös vapaasti antaa palauteutta käsittelyn voimakkuudesta hieronnan aikana. Ensimmäisen käyntikerran jälkeen, etenkin jos edellisestä käynnistä on aikaa, lihakset ovat yleensä aremmat, koska keho ei ole vielä tottunut hierontaan. Seuraavien kertojen aikana keho ja kudokset hiljalleen tottuvat käsittelyyn, lihasjännitys vähenee ja lihakset eivät enää kipeydy yhtä herkästi.

Kuinka usein minun kannattaa käydä hieronnassa?

Akuutissa vaiheessa noin 1 viikko on sellainen väli, jossa keho ehtii palautumaan edellisestä käsittelystä, mutta hieronnalla aikaansaadut vaikutukset ovat vielä voimassa. Yleensä noin 2 - 3 hierontakerran jälkeen on nähtävissä hieronnan vaikutukset ja tilanteen edistyminen. Jos hieronta ei muutaman käyntikerran jälkeen auta tai pahentaa vaivoja, ei se silloin ole oikea ratkaisu vaivaasi. Tällöin hieronnan sijasta olisi suositeltavaa varata aika fysioterapiaan vaivan tarkemman syyn tutkimista ja oikeanlaisten harjoitteiden ohjaamista varten.

Hieronnasta kuuluu tulla hyvä olo?

Hieronnan jälkeen voi joskus kokea huimausta, huonovointisuutta ja lämmönnousua. Tässä ei ole mitään pelättävää. Nämä johtuvat monesti siitä, että hieronnan aikana kehon rentoutuessa myös verenpaine laskee ja pintaverenkierto vilkastuu. Kun hieronnan jälkeen noustaan ylös, on hyvä istua hetki rauhallisesti ja antaa verenpaineen rauhassa tasaantua. Hieronnan jälkeen olisi suositeltavaa juoda vettä nestetasapainon tasaamiseksi ja kehon puhdistumiseksi.

Minulla on kipua onko hieronta oikea valinta?

Kipu on akuutissa vaiheessa usein merkki kudosvauriosta. Tällöin kehoa on usein rasitettu tavalla, missä kudosten kuormituskynnyksen on ylitetty. Esimerkiksi jos sinulla on pääsärkyä ja kipua niska-hartiaseudulla, kipu on usein iskeemistä eli kudosten hapenpuutteesta (paikallaanolosta) johtuvaa. Hapenpuute voi aiheutua esimerkiksi siitä, että olet istunut pitkään samassa asennossa tai tehnyt samaa toistuvaa liikettä pitkän aikaa. 

Hieronnan kipua lievittävä vaikutus perustuu kudosten lisääntyneeseen verenkiertoon. Jos kipu toistuvasti palaa samalle tasolle hierontojen välissä, olisi kipua suositeltavaa arvioida fysioterapian näkökulmasta (linkki) sen perimmäisen syyn selvittämiseksi. Fysioterapiassa selvitetään arjessasi kipuun vaikuttavat tekijät ja etsitään sinulle sopivat ratkaisut kivun helpottamiseksi.


Nyt tarjoamme uusille hieronta asiakkaillemme fysiovartin kaupan päälle, jotta me voimme rauhassa keskittyä hierontaan ja sen jälkeen tutkia kunnolla sinun vaivasi syyn. 

Mihin hieronta ja urheiluhieronta auttaa?

Yleisimmät syyt varata aika hierontaan Tampereella:

 • selkäkipu
 • niska-hartiakipu
 • päänsärky
 • migreeni
 • huimaus
 • lonkkakipu
 • polvikipu
 • penikkatauti
 • olkapääkipu
 • jne.

Jos olet kärsinyt kivusta jo pitkään, kipu aaltoilee (tulee ja menee) voi hieronta auttaa kipuun, mutta se ei poista vaivaa pysyvästi tai vaikuta kivun alkuperäiseen syyhyn. Tässä tilanteessa fysioterapia on sinulle parempi vaihtoehto. Esimerkiksi erilaiset liikunnasta tai muusta liiallisesta rasituksesta aiheutuvat ns. rasituskivut on hoidettavissa paremmin ja tehokkaammin fysioterapialla. 

Fysioterapiassa pyritään nousujohteisen harjoittelun avulla lisäämään kudosten voimaa ja kuormituksen sietokykyä, jotta ne kestävät jatkossa paremmin arjen rasitukset ja vältytään kivun tai vaivan uusiutumiselta. Hieronta voi myös tällöin toimia fysioterapian tukena helpottamaan harjoittelua ja lisääntyneestä kuormituksesta tulevaa mahdollista lihasarkuutta.

Varaa aika hierontaan Tampereella

Hierontaan Tampereella 24h sisällä

Takaamme hieronta-asiakkaillemme hierontaan pääsyn arkisin 24h sisällä!

Tule hierontaan silloin, kun sinulla on oireet! Eikä sinun tarvitse odottaa viikkojen tai kuukausien päähän.

Miten takaamme nopean hierontaan pääsyn Tampereella? 
Olemme luoneet järjestelmän, jonka avulla pystymme ottamaan asiakkaita vastaan joustavasti. Meiltä saa hieronta-aikoja aamu 7 ilta 21. Hieronjamme sekä fysioterapeuttimme tekevät töitä rautaisella ammattitaidolla ja haluavat autta sinua pääsemään vaivoistasi eroon!

Takuumme on voimassa kaikissa hieronta pisteissämme Tampereella, Nokialla ja Hämeenkyrössä!


Hieronta tampere 

Varaa aika hierontaan

Fysioterapiaa 24 tunnin sisällä!

VARAA AIKA
© 2022
Proxima Finland / Optimal Human Movement Oy
y-tunnus: 2748793-9
crosslist linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram