ARTTU PELTOLA

Olen Arttu Peltola, fysioterapeutti ja toinen Proxima Finlandin yrittäjistä ja perustajista. Asiakkaiden kanssa olen hyvin analyyttinen ja rauhallinen. Pyrin opettamaan sinua pitämään parempaa huolta itsestäsi. Opettaminen tarkoittaa sitä, että jos kärsit esimerkiksi selkäkivusta, autan sinua löytään asiat, jotka helpottavat vaivaasi. Alat tunnistamaan asioita, jotka vaikuttavat kipuun ja huomaat pystyväsi vaikuttamaan myös näihin tekijöihin itse.
Valmentajana olen analyyttinen ja laitan myös urheilijan ajattelemaan omia suorituksiaan. Toisaalta välillä tarvitaan suoruutta ja silkkaa toimintaa. Olen hyvä hallitsemaan kokonaisuuksia ja isoa kuvaa.
Monesti fysioterapia ajatellaan jumppaohjeina, mutta todellisuudessa se on paljon laajempi asia. Jos sinulla on esimerkiksi alaselkä kipeä, ei kaikkia kuntoututeta samalla tavalla. Asioita, jotka kuntoutukseen vaikuttavat on sinun arkesi. Toinen tekee fyysistä työtä toinen istuu 10 tuntia toimistossa päivittäin. Toiselle harrastuksena on golf ja toisella juoksu. Kolmannella on pieniä lapsia, joiden nostaminen saattaa välillä tuntua epävarmalta selän kivun takia. 
Erilajeissa korostuu usein erilaiset liikemallit. Esimerkiksi tassijat ja voimistelijat ovat usein ojennusvoittoisia,  hiihtäjillä taas keho on koukistusvoittoinen. Liikemalli on kehon luontainen tapa toimia erilaisissa arkisissa tilanteissa. Lisäksi kipu voi muokata tätä liikemallia. Liikemallit toistuvat esimerkiksi arjessa kävellessä tai noustessa ylös tuolilta. Jos kehossa on heikompi lenkki ja liikemallin takia kuormituskohdistuu tähän heikkoon lenkkiin, on todennäköistä, että se tai sen lähistöllä olevat kudokset kuormittuvat. 
Kolmas tärkeä osa fysioterpiaa on kokonaiskuormituksen hallinta, jota teemme myös valmennuksissa, kun suunnittelemme harjoitusohjelmia. Jos kudokset eivät saa mahdollisuutta palautua tai kuormitus on yksipuolista, voi se johtaa erilaisiin rasitusvammoihin. Siksi osanafysioterapiaa on tärkeä tietää, mitä arjessasi tapahtuu.

ASIAKKAIDEN KOKEMUKSIA

MEDIASSA

@fysiopeltola
KVN-Podcast

HELSINGIN SANOMAT - JUOKSU JA ASKELTIHEYS - ASIANTUNTIJANA ARTTU PELTOLA

HELSINGIN SANOMAT -  MIELIPIDEKIRJOITUS - ARTTU PELTOLA

Helsingin Sanomat - Moni yrittää välttää rasitusvammoja juoksemalla pehmeällä alustalla - ASIANTUNTIJANA ARTTU PELTOLA

arttu peltola fysioterapeutti fysioterapia tampere juoksuvalmennus valmennus

Arttu Peltola

Fysioterapeutti 
Urheiluhieroja  
TOIMIPAIKKA: Tampella 
Oletko käynyt Artulla? Anna palautetta
VARAA AIKA!

KOULUTUKSET

- Urheilijan rintakehä, 2020
- Urheilijan kuormitusfysiologia ja - paranemisprosessit, 2019
- Urheilijan niska - olkapää - hartiarengas, 2019
- Urheilijan polvi - nilkka - jalkaterä, 2019
- Urheilijan lanneselkä - lantio -lonkka, 2019
- Urheilufysioterapian peruskurssi, 2019
- Fysioterapeutti (AMK), 2015
- Koulutettuhieroja, Urheiluhieroja 2010

Fysioterapiaa 24 tunnin sisällä!

VARAA AIKA
© 2022
Proxima Finland / Optimal Human Movement Oy
y-tunnus: 2748793-9
crosslist linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram