10/30/2023

Miksi hakeutua hierontaan?

Hieronnalla voidaan hoitaa monenlaisia kipuja, johtui se sitten huonoista työasennoista, liikunnasta tai jostain ihan muusta. Kivun lievitys on usein käynnin tarkoitus ja se toimii myös mittarina hieronnan onnistumiselle. Hierontaan tuloa kannattaa harkita myös ennen kuin kipuja ilmenee. Tällä pystyy ennaltaehkäisemään monia haittavaikutuksia mitä lihaskireydet voivat aiheuttaa. Hieronta voi auttaa myös stressin hallintaan ja rentoutumaan ilman turhia arjen ärsykkeitä. Rentoutuminen perustuu kortisolitason (stressihormonin) laskuun.

Koko ajan yleistyvä näyttöpäätetyö aiheuttaa paljon erilaisia vaivoja. Näistä yleisimpiä ovat niskahartiaseudun vaivat, käsien puutuminen/pistely, ranne säryt. Näihin saa todella usein apua hieronnasta, mutta usein vastaanotolle tullaan vasta silloin kun tilanne on todella paha. Näissä tilanteissa hierontaa tarvitaan useita kertoja kuukaudessa, joten hieronta aikaa kannatta varata pienelläkin kynnyksellä.

Tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet ovat suomessa yleisimmin kipua aiheuttava ja eniten työstä poissaoloon johtava pitkäaikaissairauksien ryhmä. Hieronnalla on monia positiivisia vaikutuksia tule vaivoihin.

Hieronnan vaikutukset

Hieronta nopeuttaa palautumista ja edistää Terveyttä.                                                            

Aktiiviliikkujalle hieronta on hyvä lisä kehon huoltoon, koska se nopeuttaa palautumista ja edesauttaa  terveyttä. Hierojalta saa myös hyviä vinkkejä lihashuoltoon mikä tukee omia tarpeita. Loukkaantumisen sattuessa hieronta toimii hyvänä apuna kuntoutuksessa.

Hieronnan vaikutukset Tuki- ja liikuntaelimistön sairauksiin ovat suuret. Hieronnalla voidaan ennaltaehkäistä sekä hoitaa monia tule vaivoja. Työperäiset tule vaivat vaikuttavat yleensä selkään, hartioihin sekä ylä- ja alaraajoihin.

Hieronta sen eri muodoissa vilkastuttaa aineenvaihduntaa sekä verenkiertoa, joka edesauttaa sydämen toimintaa. Hieronta rentouttaa ääreishermostoa, jonka välityksellä vaikutuksia huomataan myös keskushermostossa. Useiden tutkimusten perusteella on todettu hieronnan parantavan unen laatua.

Kirjoittanut Tino Takala

Fysioterapiaa 24 tunnin sisällä!

VARAA AIKA
© 2024
Proxima Finland / Optimal Human Movement Oy
y-tunnus: 2748793-9
crosslist
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram