Fysioterapia

Tarjoamme laadukasta fysioterapiaa Tamperella, Nokialla ja Hämeenkyrössä. Pääset meille nopeasti 24h sisällä fysioterapiaan! Voit tutustua tarkemmin fysioterapeuttiemme erityisosaamiseen Henkilöstö-sivulla.

Fysioterapia Hinnasto

30 min

50 €

45 min

60 €

60 min

70 €
*Fysioterapian hinta voi vaihdella fysioterapeutin erityisosaamisesta riippuen.
Varaa aika fysioterapiaan!Fysioterapia_hieronta_kuntoutus_käsittely_manuaalinenhoito_mobilisointi

Fysioterapiasta apua vaivaan ja särkyyn

Fysioterapiassa saat avun vaivoihin ja kipuun. Jos arjessa ei onnistu kyykkyyn meneminen kipeän polven takia, kynän nostaminen lattialta kipeän selän takia tai pyykkien narulle laittaminen kipeän olkapään takia, kannattaa silloin varata aika fysioterapiaan. Oli kyse juuri tulleesta tai pidempään olleesta vaivasta, tuemme sinua kuntoutumisessa ja kivun hoidossa.

 

Fysioterapia on parhaimmillaan muutakin kuin fyysistä kuntouttamista: se on henkinen prosessi, kokemus uuden oppimisesta, keskustelua ja yhteistyötä. Hyvin suunniteltu prosessi takaa sinulle parhaan palvelun.

Miten fysioterapiakäynnit etenevät? 

 1. Fysioterapiaprosessin alussa selvitämme nykytilanteesi. Käymme läpi millaiselle kuormitukselle kehosi ja mielesi joutuvat ja miten pystyt nyt liikkumaan.
 2. Tutkimme ja testaamme, miten kehosi toimii nyt.
 3. Autamme sinua luomaan tavoitteesi. Tavoitteet auttavat hahmottamaan, mitä prosessi etenee ja mitä se sinulta vaatii.
 4.  Suunnittelemme sinulle yksilölliset harjoitteet ja sovitamme ne sujuvasti osaksi arkeasi.
 5. Opetamme sinua analysoimaan ja tuntemaan kipua ja kiputuntemuksesi. Autamme myös sinua ymmärtämään, mistä kipu johtuu ja mitkä tekijät arjessasi vaikuttavat siihen.
 6. Matkan aikana seuraamme kehitystäsi ja haastamme sinua ylittämään itsesi turvallisesti. Saat paljon työkaluja vaivan hallintaan ja tarjoamme MINÄ-oppaan(linkki) ilmaiseksi fysioterapia-asiakkaillemme.
 7. Toimiva vuorovaikutus madaltaa kynnystä kysyä ja viestiä epävarmuudesta, huolesta ja kärsimättömyydestä. Fysioterapeuttisi on soiton tai viestin päässä, kun jokin askarruttaa sinua kuntoutuksessa. 

 

Emme hoida vain kipuasi, vaan autamme sinua huolehtimaan kokonaisvaltaisesti omasta hyvinvoinnistasi. Sinä olet oman elämäsi asiantuntija. Me toimimme mentoreina ja oppaina matkallasi kohti parempaa kuntoa, terveyttä ja kivutonta arkea.

Fysioterapia-hieronta-urheiluhieronta-äitiysfysitoerapia-fysio-omt fysioterapia-Varaa aika fysioterapiaan!

Fysioterapia UKK - Useimmin kysytyt kysymykset

Voinko tulla fysioterapiaan ilman lääkärin lähetettä?

Fysioterapiaan voi tulla ilman lääkärin lähetettä. Lääkärin lähetteet voit saada omalta lääkäriltäsi terveyskeskuksesta tai työterveydestä. Lääkärin fysioterapialähetteellä saat fysioterapiasta Kela-korvauksen. Me vähennämme Kela-korvauksen suoraan maksusta ja haemme sen puolestasi. Kela-korvaus on 4-8€ riippuen fysioterapiavastaanoton pituudesta.

Voinko maksaa fysioterapiaa liikuntaedulla?

Voit maksaa fysioterapiaa ePassilla, jolla voit maksaa fysioterapiaa, kun sinulla on käytössä Hyvinvointietu. Smartum, Edenred tai EazyBreak ei tarjoa maksuvaihtoehtoa fysioterapiaan. 

Hierotaanko fysioterapiassa?

Fysioterapeuttimme käyttävät hieronta otteita muun muassa tutkimiseen ja palpointiin. Joskus hieronta on sopiva työkalu liikkuvuuden parantamiseen, jolloin harjoittelu onnistuu paremmin. 

Kuuluuko hieronnan sattua?

Hieronnan ei kuulu sattua. Paineen voimakkuutta lisäämällä ei saada hieronnasta tehokkaampaa, vaan voimakkuus tulee määrittää kullekin asiakkaalle yksilöllisesti. Hieronta saattaa tuntua ajoittain epämukavalta kudosten ja hermoston herkistymisen vuoksi, mutta se ei tulisi varsinaisesti sattua tai aiheuttaa voimakasta kipua. Yleisesti hieronnassa raja sopivan voimakkuuden osalta kulkee lihasten jännityksessä. Jos tavoitteena on saada lihasjännitys vähenemään, tulisi asiakkaan pystyä olemaan hieronnan aikana mahdollisimman rentona. Mikäli hieronta-asiakas ei pysty olemaan rentona lihaksia käsitellessä fysioterapeuttimme ja hierojamme säätävät hieronnan voimakkuutta tilanteeseen sopivaksi. Näin hieronnasta saadaan parempi hyöty irti myös lihasten muokkaamisen ja kivunhoidon näkökulmasta. 

 

Mitä eroa on hieronnalla ja fysioterapialla?

Hieronta auttaa etenkin akuutissa kivussa eli kun haluat saada nopean avun vaivaasi. Hieronta sopii myös tilanteisiin, joissa haluat rauhoittua ja rentoutua arjen kiireen keskellä sekä rentouttaa lihaksia tai vähentää lihaskireyksiä esimerkiksi raskaan urheilusuorituksen jälkeen. 

Hieronnalla voidaa helpottaa arjen toiminnoista (työstä tai etätyöstä) aiheutuneita kipuja ja kiristyksiä sekä vähentää stressiä. Hieronta ei kuitenkaan yksin poista liiasta fyysisestä kuormituksesta ja rasituksesta aiheutuneita kipuja tai vaivoja. Pidempään jatkuneessa ja toistuvasta kivusta kärsiessä olisi vaivaa ja kipua hyvä lähestyä myös fysioterapian keinoin ja aktiivisen tekemisen kautta. 

Jos hieronnan ja fysioterapian välinen ero pitäisi yksinkertaistaa yhteen lauseeseen: Hieronnassa sinua hoidetaan passiivisesti, fysioterapiassa vaivoja lähestytään (tai ainakin tulisi lähestyä) aktiivisen ja asiakasta osallistavan toiminnan kautta. Fysioterapiassa kartoitetaan haastattelun ja tutkimisen avulla arjestasi kuormittavat tekijät, arvioidaan kehosi toimintaa ja opastetaan sinua tavoista, joilla pystyt itse vaikuttamaan kipuihin ja vaivoihin. 

 

Käytetäänkö fysioterapiassa faskiatekniikoita?

Fysioterapeuttimme osaavat monipuolisesti erilaiset faskiatekniikat ja mobilisoivat hierontakäsittelyt. Käytettävät hierontatekniikat valitaan aina yksilöllisesti tarpeen ja tilanteen mukaan. Fysioterapiassa voidaan käsitellä myös erilaisia arpiakudoksia.

Fysioterapia ja triggerpisteet

Triggerpisteet tai kipupisteet voivat aiheuttaa muualle kehoon säteilevää kipua, pistelyä ja puutumista. Lihaksiin voi muodostua ns. triggerpisteitä, kun lihas ylikuormittuu. Usein lihaksen keskelle muodostuvassa triggerpisteestä aiheutuvan kivun perimmäisenä syynä on kudokseen tullut aineenvaihdunnallinen häiriö. Lihassolut luulevat, että niiden pitää supistua, vaikka niille ei tule hermoston kautta viestiä supistumisesta. Triggerpisteitä / kipupisteitä hieromalla ja sopivalla paineella käsittelemällä voidaan palauttaa lihaksen normaali aineenvaihdunta ja saada lihas rentoutumaan.

 

Voivatko lihakset kipeytyä fysioterapian jälkeen?

Lihakset voivat tulla kipeiksi harjoittelusta ja/ tai käsittelystä. Monesti kiputilanteissa harjoittelun kuormitus vaatii opettelua niin tekniikoiden, kuin kuormituksen määrän osalta. Sopiva kuormitustaso pyritään löytämään aina vastaanotolla. Voimaharjoittelu on monesti iso osa fysioterapiaa ja lihakset voivat kipeytyä harjoittelun jälkeen, mikä on normaalia. Autamme sinua tunnistamaan, millainen kipu kuuluu harjoitteluun ja milloin harjoittelua kannattaa muuttaa.

Kuinka usein minun kannattaa käydä fysioterapiassa?

Alkuvaiheessa yleensä käynti väli on 1-2 viikon välein. Sopiva väli katsotaan henkilökohtaisesti sen mukaan, kuinka helposti omaksut harjoitteet ja kuinka nopeasti kehittyminen tapahtuu. Yleensä alkuun käynnit ovat useammin, koska kehitys on myös nopeampaa. Kun fysioterapiassa on päästy vauhtiin, harjoittelua ei tarvitse muuttaa niin usein.

Minulla on kipua, onko hieronta oikea valinta?

Kipu on akuutissa vaiheessa usein merkki kudosvauriosta. Tällöin kehoa on usein rasitettu tavalla, missä kudosten kuormituskynnyksen on ylitetty. Esimerkiksi jos sinulla on pääsärkyä ja kipua niska-hartiaseudulla, kipu on usein iskeemistä eli kudosten hapenpuutteesta (paikallaanolosta) johtuvaa. Hapenpuute voi aiheutua esimerkiksi siitä, että olet istunut pitkään samassa asennossa tai tehnyt samaa toistuvaa liikettä pitkän aikaa. 

Hieronnan kipua lievittävä vaikutus perustuu kudosten lisääntyneeseen verenkiertoon. Jos kipu toistuvasti palaa samalle tasolle hierontojen välissä, olisi kipua suositeltavaa arvioida fysioterapian näkökulmasta (linkki) sen perimmäisen syyn selvittämiseksi. Fysioterapiassa selvitetään arjessasi kipuun vaikuttavat tekijät ja etsitään sinulle sopivat ratkaisut kivun helpottamiseksi.

 

Mihin fysioterapia auttaa?

Yleisimmät syyt varata aika fysioterapiaan:

 • selkäkipu
 • niska-hartiakipu
 • päänsärky
 • migreeni
 • huimaus
 • lonkkakipu
 • polvikipu
 • penikkatauti
 • olkapääkipu
 • jne.

Vaiva pois pysyvästi

Jos olet kärsinyt kivusta jo pitkään, kipu aaltoilee (tulee ja menee) voi hieronta auttaa kipuun, mutta se ei poista vaivaa pysyvästi tai vaikuta kivun alkuperäiseen syyhyn. Tässä tilanteessa fysioterapia on sinulle parempi vaihtoehto. Esimerkiksi erilaiset liikunnasta tai muusta liiallisesta rasituksesta aiheutuvat ns. rasituskivut on hoidettavissa paremmin ja tehokkaammin fysioterapialla. 

Fysioterapiassa pyritään nousujohteisen harjoittelun avulla lisäämään kudosten voimaa ja kuormituksen sietokykyä, jotta ne kestävät jatkossa paremmin arjen rasitukset ja vältytään kivun tai vaivan uusiutumiselta. Hieronta voi myös tällöin toimia fysioterapian tukena helpottamaan harjoittelua ja lisääntyneestä kuormituksesta tulevaa mahdollista lihasarkuutta.

Varaa aika fysioterapiaan!

Fysioterapiapalvelut

ETÄFYSIOTERAPIA
Etäfysioterapia sopii sinulle, kun haluat päästä nopeasti ammattilaisen pakeille kauempaakin. Etäfysioterapiassa tutkiminen, testaaminen ja harjoitusten ohjaaminen onnistuu, kuten lähiterapiassakin, suojatun videoyhteyden välityksellä.
Lue Lisää!


URHEILUFYSIOTERAPIA
Urheilufysioterapeutti on urheilijan valmennuksen tuki. Hän auttaa kartoittamaan kehosi vahvuudet, heikkoudet ja valmiudet lajisuoritukseesi sekä auttaa sinua kehittymään monipuolisena urheilijana.
Lue Lisää!

ÄITIYSFYSIOTERAPIA
Äitiysfysioterapia auttaa sinua raskauteen synnytykseen ja lantionpohjanlihaksiin
liittyvissä vaivoissa. Raskauden aikana voit tehdä paljon helpottaaksesi loppuraskauden ja synnytyksen kuormaa. Synnytyksen jälkeen äitiysfysioterapeutti auttaa sinua palaamaan harrastuksiin ja arkeen nopeammin.
Lue Lisää


LANTIONPOHJAN FYSIOTERAPIA
Lantionpohjan fysioterapia auttaa esimerkiksi virtsan pidätykseen liittyvissa ongelmissa, kohdun-, ja emättiminen seinämien laskeumissa. EMG-laitteella pystymme mittamaan ja sinä opit harjoittamaan oikein lantionpohjan lihaksia.
Lue Lisää

SENIORIFYSIOTERAPIA
Ikääntyneen fysioterapia ottaa huomioon iän tuomat muutokset, sairaudet, sen hetkisen toimintakyvyn ja pelot liikkumista kohtaan sekä arjen vaatimukset. Autamme myös ennen leukkausta ja leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa.
Lue Lisää

TMD-FYSIOTERAPIA
TMD-fysioterapia on purentalihasten fysioterapiaa. Kun kärsit päänsärystä, niskojen kiristyksestä, hampaiden öisestä narskuttamisesta, huimauksesta, leukanivelen lukkiutumisesta tai sinulla on äänen tuoton kanssa ongelmia, voi pentalihasten tutmisesta ja hoitamisesta löyty apu vaivoihisi.
Lue Lisää!

YRITYKSILLE
Työntekijä on yrityksen tärkein osa. Siitä kannattaa pitää mahdollisimman hyvää huolta. Jos haluat välttää turhat poissaolot ja lisätä työntekijöidesi tehokkuutta ja hyvinvointia tutustu lisää yrityksille suunnatuista palveluista.
Lue Lisää!

Fysioterapiaa 24 tunnin sisällä!

VARAA AIKA
© 2022
Proxima Finland / Optimal Human Movement Oy
y-tunnus: 2748793-9
crosslist linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram