Lantionpohjan Fysioterapia

Toimipisteet: Tampere, Nokia ja Hämeenkyrö

Hinnasto

60 min

80 €
Varaa aika!

Lantion alueen toimintahäiriöt ovat usein arkaluontoisia ja saattavat hävettää. Proxima Finlandilla sinun ei tarvitse miettiä, mitä terapeutti vaivasti ajattelee, vaan vaiva hoidetaan asiallisesti jokasen asiakkaan kohdalla. Fysioterapeuttimme on erikoistunut lantionpohjan vaivojen hoitoon.

Lantionpohjan oireet

Yleisimpiä lantionpohjan toimintahäiriöitä ovat erilaiset virtsanpidätyskyvyn vaivat, naisilla kohdun ja emättimen seinämien laskeumat. Yleisimpiä oireita ovat siis erilaiset virstan ja ulosteen karkailut. Kohdun tai emättimen laskeumasta voi kertoa alavatsalla tai lantionpohjassa oleva pullistuma tai paineen tunne.

Lantionpohjan toimintahäiriöt voivat oireilla myös erilaisina kiputiloina esimerkiksi urheilun tai seksin aikana. Lantion pohjan pitää toimia elastisesti, supistua ja rentoutua. Jos lantionpohja joutuu liian kovalle ratukselle tai sitä harjoittaa esimerkiksi liikaa voi se johtaa lantion alueen kiputiloihin. 

Lantionpohjan fysioterapia

Hoidoksi fysioterapia toimii erinomaisesti lantionpohjan vaivoihin. Toimintahäiriöt liittyvät usein heikentyneeseen lihaksiston aktiivisuuteen. Pystymme mittaamaan lantionpohjan lihasten aktivaatiota, ohjaamaan sinulle sopivat harjoitteet ja varmistamaan, että teet harjoitteet varmasti oikein. 

 

EMG-laite | Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia

Mikä on EMG-laite? EMG-laitteella voidaan mitata lantionpohjan lihasten aktivaatiota emättimeen asennettavalla elektridilla. Henkilökohtaisen elektrodin voit ostaa vastaanotolta ja se maksaa 39€ ja se kestää 200 käyttökertaa, eli toista elektrodia sinun ei enää tarvitse hankkia. Lähes kaikki onnistuvat löytämään lantionpohjan lihaksensa EMG-laitteen avulla harjoitellessaan. EMG-laitetta voidaan käyttää myös harjoitellessa. Liikuntaa aloittaessa on tärkeää tietää, että lantionpohjanlihakset ovat aktiviiset. EMG-mittari antaa välittömän palautteen lantionpohjan lihasten toiminnasta esimerkiksi juoksun tai kyykkyliikkeen aikana.

Testaa lantionpohjasi!

Olemme laatineet sinulle yksinkertaisen testin, jolla voit selvittää tarvitsetko lantionpohjan fysioterapiaa tai äitiysfysioterapiaa.

Testiin tästä!

Varaa aika!

Lantionpohjan fysioterapeuttimme

Fysioterapia-hieronta-urheiluhieronta-äitiysfysitoerapia-fysio-omt fysioterapia-

Elli Korpelainen

Olen Elli, äitiys- ja lantionpohjanfysioterapeutti ja urheiluhieroja. Äitiys- ja lantionpohjan erityisosaamisen ohella teen myös paljon tuki- ja liikuntaelinfysioterapiaa, joten vastaanotolleni tullaan monenlaisten oireiden vuoksi.
Raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten auttaminen on erityisen lähellä sydäntäni. Kiinnostukseni äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan heräsi omien raskauksieni ja synnytysteni myötä, sekä halusta palata oman lajini, lentopallon pariin. Raskaus ja synnytys aiheuttavat isoja muutoksia naisen keholle. Raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen kehossa ilmenee usein erilaisia kiputiloja tai oireita, joista saattaa jäädä elämänlaatua haittaavia tekijöitä. Lantionpohjan toimintahäiriöitä saattaa olla myös naisilla, jotka eivät ole synnyttäneet. Toimintahäiriöitä saattaa ilmetä vaihdevuosi-iässä olevilla naisilla tai jopa aktiivisilla liikkujilla. Näihin yksityiskohtiin pureudutaan vastaanotollani. Ota siis rohkeasti yhteyttä elämänlaatusi parantamiseksi! Oireiden tai ongelmien kanssa ei ole hyvä jäädä yksin.
Otan asiakkaan huomioon kokonaisuutena. Arjen kokonaiskuormituksen hahmottaminen ja sen tuomat haasteet on tärkeä tunnistaa. Jokainen asiakas on yksilö ja fysioterapiaa lähdetään koostamaan yksilön tarpeiden mukaan. Perheen pienimmät kuuluvat myös asiakaskuntaani, sillä teen myös vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa, joka auttaa mm. koliikkioireisiin ja lihasjännityksiin.Voit seurata minua Instagramissa: @fysioelli


jutta heinäaho fysioterapeutti tampere hämeenkyrö proxima finland

Jutta Heinäaho

Olen fysioterapeutti Jutta Heinäaho ja olen erikoistunut äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan. Vastaanotoltani saat neuvoja muun muassa turvalliseen ja yksilölliseen raskausajan liikuntaan, liikkumisen aloittamiseen synnytyksen jälkeen, arpien hoitoon, vatsalihasten erkauman tai lantionpohjan kuntouttamiseen sekä muihin tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin tai kiputiloihin. Raskausaikana erilaiset kivut ovat tavallisia, mutta niitä voidaan lievittää harjoittelulla sekä lempeällä manuaalisella käsittelyllä.

Vastaanotoltani saat neuvoja myös, mikäli kärsit erilaisista lantionpohjan toimintahäiriöistä kuten virtsankarkailusta, gynekologisista laskeumista tai lantion alueen kiputiloista.

 Minulla on kokemusta myös ikääntyneiden kuntouttamisesta sekä erityisen tuen tarpeessa olevien lasten ja -nuorten kuntosaliohjauksista. Kohtaan asiakkaan aina yksilönä ja kokonaisvaltaisesti. Ohjaukseni perustuu asiakkaan tavoitteisiin, toiveisiin ja voimavaroihin. 

Vapaa-ajallani touhuan pienen poikani kanssa. Lisäksi lenkkeilen ja käyn erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla.

Voit seurata minua instagrammissa: @fysiojutta

 

Tervetuloa vastaanotolleni Tampereelle Tampellaan ja Hämeenkyröön!

Asiakkaiden kokemuksia

Tiina

"Odottaessani viidettä lastani päätin, että raskauden jälkeen hoidan itseni kuntoon. Lonkka oli kipuillut jo raskausaikana ja oli virtsankarkailua. Halusin välttyä isommilta ongelmilta ja palata turvallisesti rakkaan liikuntaharrastukseni pariin.
Otin yhteyttä fysioterapeutti Elliin ja ensimmäinen käynti äitiysfysioterapiassa oli viikko synnytyksen jälkeen. Käynnillä kartoitettiin tilannettani ja sain ohjeet lantionpohjan tunnistamiseen, aktivointiin ja vahvistamiseen.
Alkuun olin hieman skeptinen, mutta hyvin pian huomasin, että kotona tehtävät harjoitteet tuottivat tulosta! Jatkokäynneillä edistymistäni seurattiin ja lantionpohjan kunto testattiin. Oli selvää, että lihakset olivat vahvistuneet, joten harjoitusohjelmaani päivitettiin sen mukaan.
Synnytyksestä on nyt kulunut kolme kuukautta ja tilanne on oikein hyvä; lonkka vaivaa enää satunnaisesti ja virtsankarkailu on poissa! Kroppa tuntuu paljon vahvemmalta
Ellin antama äitiysfysioterapia on ollut erittäin ammattitaitoista ja tehokasta! Suosittelen ihan jokaiselle äidille jo raskausaikana ja sen jälkeen! "

Tiina, 36-vuotias
Piia

“Kävin Ellillä raskaushieronnassa raskausviikolla 39. Toiveissa oli lähinnä rentoutua ja saada hieman omaa aikaa ennen synnytystä. Raskausaikaa on puolesta välistä saakka vaivannut todella pahat selkäkivut, joiden voimasta on jalatkin lähteneet muutamaan kertaan alta.
Hieronta oli kaikin puolin rentouttava ja välillä jopa meinasin nukahtaa pöydälle. Jalkapohjia ja pakaroita hieroessa Elli löysi todella pahat jumikohdat ja niiden hierominen kyllä SATTUI mutta jälkikäteen se oli sen arvoista. Nukuin seuraavan yön kuin tukki, selkä kivut olivat puolittuneet aikaisemmasta ja liikkuminen ison mahan kanssa tuntui muutenkin paljon rennommalta. Suosittelen kokemusta ehdottomasti odottaville äideille. Harmi kun en itse aikaisemmin hoksannut tätä kokeilla.”

Piia
Viivi
Urheilu on aina ollut tärkeä osa arkeani ja myös osa identiteettiäni. Kävin pian synnytyksen jälkeen synnyttäneille äideille tarkoitetulla pilates-kursseilla. Halusin edistää palautumistani ja päästä mahdollisimman pian taas liikkumaan kuten ennen raskautta. Jatkuva epävarmuus kuitenkin häiritsi. En huomannut kehossani mitään selkeää merkkiä, jonka takia ottaa yhteyttä äitiysfysioterapeuttiin, mutta silti tiesin, etten ollut vielä täysin palautunut. Kursseilta saadun palautteen perusteella uskalsin lähteä juoksemaan. Kuitenkin, kun alavatsakivut yllättivät pitemmän juoksunlenkin jälkeen, päädyin vihdoin ottamaan yhteyttä Elliin. Jo ensimmäinen käynti vakuutti minut täysin. Ellin ammattimainen ote, kyky saada toinen tuntemaan itsensä mahdollisimman rentoutuneeksi (vaikka aihe on hyvin herkkä ja henkilökohtainen) ja monipuolinen osaaminen tarjosivat minulle juuri sitä mitä olin etsinyt eli, henkilön, joka osaisi auttaa minua. Teimme erilaisia lähtötasotestejä ja oli ilmiselvää, että työtä oli vielä paljon vatsalihasten kokonaisvaltaiseen palautumiseen. Alkutuomio tietysti harmitti, mutta nyt tiesin ainakin missä mennään, ja mitkä ovat ensi askeleet palautumisen eteen. Jatkoimme tapaamisia, muutimme harjoitteita ja edistys näkyi ja tuntui. Pian pääsin uudelleen intohimoni pariin (eli juoksemaan, jes!). Näin jälkikäteen tietenkin ihmettelen miksi en aiemmin ottanut yhteyttä Elliin. Luulen syitä olevan monta, mutta silloin en ainakaan ymmärtänyt kuinka iso tuki äitiysfysioterapiasta voisi olla ja siksi toivoisin, että neuvolassa asiasta puhuttaisiin enemmän. Hoitosuhde on jatkunut Ellin kanssa nyt lähes vuoden. Syy jatkuvuuteen on niinkin onnellinen, että odotan toista lastamme. Ellistä on ollut korvaamaton apu niin ensimmäisestä raskaudesta palautumisessa kuin nyt uudelleen raskaana ollessani. Tällä kertaa fiilikseni raskaana ollessani ja synnytyksen jälkeisestä palautumisesta ovat hyvin erilaiset kuin ensimmäisellä kertaa. Hämmennys ja epävarmuus ei sitä enää kuvaa, koska tiedän saavani apua ammattilaiselta. Sana ”luottavainen” kuvaa ajatuksiani paremmin. Eipä sitä voi sanoa muuta kuin että suosittelen sydämellisesti Elliä ihan jokaiselle raskaana olevalle tai synnyttäneelle äidille.”


Viivi
Varaa aika!

Fysioterapiaa 24 tunnin sisällä!

VARAA AIKA
© 2023
Proxima Finland / Optimal Human Movement Oy
y-tunnus: 2748793-9
crosslist linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram