12/11/2023

Miksi hankkia valmentaja?

Vuosi lähenee loppuaan ja monella tulee mieleen elämäntapamuutos ja oma kunnon parantaminen.

Tässä vaiheessa on myös hyvä miettiä miten tukea omia tavoitteita ja riittääkö oma osaaminen tavoitteiden saavuttamiseen. Mahdollisesti olisi kannattavaa harkita valmentaja palkkaamista kuka neuvoo alkuun mitä tehdä ja osaa suunnitella tavoitettasi palvelevan treeni ohjelma. Valmentajan kanssa raportoinnissa on monia mittareita millä kehitystä seurataan näitä ovat esim: kuvat, mitat kehosta, treenin progressio (Nousujohteisuus treenissä).                                                                    

Treeni ohjelmat rakennetaan yksilöllisesti asiakkaalle, joten treenin suorittaminen on turvallista, kun siinä on huomioitu asiakkaan sairaudet sekä vammat. Valmentajan lajitietämys kannattaa ottaa myös huomioon, jos harrastat aktiivisesti jo jotain lajia. Tällä varmistat usein paremman kehittymisen omassa lajissa. Testaukset valmennuksen alussa ovat tärkeät koska ne ovat hyviä mittareita oman kehittymisen kannalta. Testauksia on hyvä tehdä säännöllisesti noin 2-4krt/vuosi. Näin kehitystä näkee paremmin, kuin tiheästi tehdyissä testeissä.  Valmentaja kannattaa valita siten, että kommunikaatio olisi mahdollisimman sujuvaa sekä henkilö kemioiden olisi hyvä kohdata, jotta valmennus suhteesta saataisiin kaikki irti.

Valmentaja toimii hyvänä motivaattorina sekä raportointi valmentajalle auttaa saavuttamaan omat tavoitteet. Viikoittaiset yhteydenpidot tai tapaamiset edistävät harjoittelun jatkuvuutta ja erilaiset treeniärsykkeet kehittävät kuntoa. Valmentajan kanssa harjoittelu on hauskaa ja itsensä ylittäminen palkitsee joka kerta. Valmennuksia voi olla monenlaisia etäyhteydellä toimivia missä raportoidaan viikoittain valmentajalle, miten treenit ovat sujunut ja miten on tullut kehitystä tai vaihtoehtoisesti voi käydä treenaamassa valmentajan kanssa, jolloin saa varmasti enemmän irti omasta treenaamisesta. Valmentajasta on suuri apu painonhallintaan sekä elämäntaparemonttiin, joten valmentaja kannattaa palkata heti alussa mukaan. Näin tavoitteiden saavuttaminen tulee olemaan helpompaa.

Vaikka valmentajan päättäisi hankkia tärkeintä on mennä oman aikataulun mukaan eikä koitta täyttää omaa kalenteria pelkästään treenillä vaan pitää hyvä tasapaino tekemisessä.

Kirjoittaja: Tino Takala, Hieroja ja personal trainer

Instagram: @TinoTakala

Kirjoittanut Tino Takala

Fysioterapiaa 24 tunnin sisällä!

VARAA AIKA
© 2024
Proxima Finland / Optimal Human Movement Oy
y-tunnus: 2748793-9
crosslist
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram