Palaudu synnytyksestä -kurssi

Palaudu synnytyksestä -kurssi on tarkoitettu äidelle, jotka haluavat oppia käyttämään kehoa ja keskivartaloa turvallisesti. Saat keinot erkauman ja lantionpohjan palautumiseen, ensi askeleet liikunnan aloittamiseen sekä palaamiseen tuttuihin harrastuksiin ja arjen liikkumiseen. Palaudu synnytyksestä -kurssilla tehdään harjoituksia käynnössä ja saat harjoituksia tukevan tietopaketin tärkeistä asioita synnytyksen jälkeen. Ensimmäinen ryhmätapaaminen on 25.4.2022.
Vamista paikkasi kurssilla

Kurssilta saat

 • Tietämyksen kehon palautumisesta synnytyksen jälkeen
 • Keskivartalon vahvistaminen
 • Lantionpohjan toiminta ja sen harjoittaminen
 • Progressiivinen kehon vahvistaminen
 • Kehon huoltaminen ja liikkuvuuden lisääminen 
 • Omaa aikaa itsesi - mielesi ja kehosi kanssa.

Sisältää

 • Henkilökohtainen fysioterapeuttinen jälkitarkastus (ennen kurssin aloittamista)
 • Palaudu synnytyksestä kurssi sisältää 5 ryhmätapaamista (1h/vko)
 • Materiaalit kotiharjoitteluun ja palautumisen tueksi
 • Aikaisintaan 1 kk synnytyksen jälkeen
 • Ryhmätapaamiset äitien kesken, jotta voit keskittyä itseesi ja kehoosi.

Milloin?

 • Nokialla, Proxima Finland, Välikatu 21
 • Jälkitarkastus käytynä ennen ryhmän alkua
 • Ensimmäinen tapaaminen ma 25.4.2022 klo 17:30-18:30
 • Muut ryhmätapaamiset: 2.5., 9.5., 16.5. ja 23.5. klo 17:30-18:30
 • ryhmäkoko max 8 (varmista paikkasi!)
Osta nyt!

Palaudu synnytyksestä -kurssi

Paikka

Proxima Finland Nokia, Välikatu 21

Aika

Kurssi alkaa maanantaina 25.4.2022 klo 17:30.

Kurssin hintaan kuuluu henkilökohtainen fysioterapeuttinen jälkitarkastus. Käy tarkastuksessa ennen kurssin alkua, jotta fysioterapeutti Elli Korpelainen voi ottaa sinun henkilökohtaisen tilanteesi huomioon myös kurssin aikana.

Hinta

Palaudu synnytyksestä -kurssi

 • Henkilökohtainen fysioterapeuttinen jälkitarkastus
 • 5 ryhmätapaamista
 • Materiaalit kotiharjoitteluun ja palautumisen tueksi

Hinta 249€

(Jos olet jo Ellin asiakas äitiysfysioterapia-asiakas, sinun ei tarvitse käydä erikseen jälkitarkastuksessa. Kurssin hinta 144€)

Paikkoja vain 8! Varmista omasi!

Turvallisessa fysioterapeutin ohjauksessa

Fysioterapia-hieronta-urheiluhieronta-äitiysfysitoerapia-fysio-omt fysioterapia-

Äitiysfysioterapeutti Elli Korpelainen

Heippa! Olen Elli Korpelainen, äitiys- ja lantionpohjanfysioterapeutti.
 
Raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten auttaminen on erityisen lähellä sydäntäni. Kiinnostukseni äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan heräsi omien raskauksieni ja synnytysteni myötä, sekä halusta palata oman lajini, lentopallon pariin. Raskaus ja synnytys aiheuttavat isoja muutoksia naisen keholle. Raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen kehossa ilmenee usein erilaisia kiputiloja tai oireita, joista saattaa jäädä elämänlaatua haittaavia tekijöitä.
Olen vuosien aikana saanut auttaa monia äitejä palautumaan synnytyksestä ja monet ovat sanoneet, että olisivatpa he tulleet aiemmin. Raskaus muuttaa suhdetta omaan kehoon ja sen voi tuntua myös vieraalta. Monesti oletaan, että erilaiset oireet kuuluvat raskauteen, synnytykseen ja niiden jälkeiseen aikaan. Olen laatinut Palaudu synnytyksestä -kurssin ensi askeleiksi tutustumisessa uuteen ja muuttuneeseen kehoon.
 
Tervetuloa mukaan!
Tutustu Elliin!

Miksi kurssille?

Tiedätkö mikä on erkauman tilanne?

Milloin tehdä taas vatsalihastreeniä?

Onko lantionpohjani palautunut?

Sektioarpi tai episiotomia/repeämä arpi vaivaa?

Onko lantion alueen kipu normaalia?

Mitä tehdä selkäkivulle?

Milloin voin taas harrastaa seksiä?

Mitä tehdä, jos seksi ei tunnu normaalilta tai siihen liittyy kipua?

Onko normaalia, että synnytyksen jälkeen on virtsankarkailua esimerkiksi aivastaessa, hyppiessä tai äkkinäisissä liikkeissä?

Jos sinua askarruttaa yksi tai useampi aihe, niin kurssi on sinua varten.  

Osta nyt!

Äitien kokemuksia

Viiden lapsen äiti - lonkkakipu ja virtsankarkailu
"Odottaessani viidettä lastani päätin, että raskauden jälkeen hoidan itseni kuntoon. Lonkka oli kipuillut jo raskausaikana ja oli virtsankarkailua. Halusin välttyä isommilta ongelmilta ja palata turvallisesti rakkaan liikuntaharrastukseni pariin.

Otin yhteyttä fysioterapeutti Elliin ja ensimmäinen käynti äitiysfysioterapiassa oli viikko synnytyksen jälkeen. Käynnillä kartoitettiin tilannettani ja sain ohjeet lantionpohjan tunnistamiseen, aktivointiin ja vahvistamiseen.

Alkuun olin hieman skeptinen, mutta hyvin pian huomasin, että kotona tehtävät harjoitteet tuottivat tulosta! Jatkokäynneillä edistymistäni seurattiin ja lantionpohjan kunto testattiin. Oli selvää, että lihakset olivat vahvistuneet, joten harjoitusohjelmaani päivitettiin sen mukaan.

Synnytyksestä on nyt kulunut kolme kuukautta ja tilanne on oikein hyvä; lonkka vaivaa enää satunnaisesti ja virtsankarkailu on poissa! Kroppa tuntuu paljon vahvemmalta

Ellin antama äitiysfysioterapia on ollut erittäin ammattitaitoista ja tehokasta! Suosittelen ihan jokaiselle äidille jo raskausaikana ja sen jälkeen! " 

Tiina, 36-vuotias

Varmista paikkasi

Epävarmuus kehosta synnytyksen jälkeen

“Urheilu on aina ollut tärkeä osa arkeani ja myös osa identiteettiäni. Kävin pian synnytyksen jälkeen synnyttäneille äideille tarkoitetulla pilates-kursseilla. Halusin edistää palautumistani ja päästä mahdollisimman pian taas liikkumaan kuten ennen raskautta. Jatkuva epävarmuus kuitenkin häiritsi. En huomannut kehossani mitään selkeää merkkiä, jonka takia ottaa yhteyttä äitiysfysioterapeuttiin, mutta silti tiesin, etten ollut vielä täysin palautunut. Kursseilta saadun palautteen perusteella uskalsin lähteä juoksemaan. Kuitenkin, kun alavatsakivut yllättivät pitemmän juoksunlenkin jälkeen, päädyin vihdoin ottamaan yhteyttä Elliin.

Jo ensimmäinen käynti vakuutti minut täysin. Ellin ammattimainen ote, kyky saada toinen tuntemaan itsensä mahdollisimman rentoutuneeksi (vaikka aihe on hyvin herkkä ja henkilökohtainen) ja monipuolinen osaaminen tarjosivat minulle juuri sitä mitä olin etsinyt eli, henkilön, joka osaisi auttaa minua. Teimme erilaisia lähtötasotestejä ja oli ilmiselvää, että työtä oli vielä paljon vatsalihasten kokonaisvaltaiseen palautumiseen. Alkutuomio tietysti harmitti, mutta nyt tiesin ainakin missä mennään, ja mitkä ovat ensi askeleet palautumisen eteen. Jatkoimme tapaamisia, muutimme harjoitteita ja edistys näkyi ja tuntui. Pian pääsin uudelleen intohimoni pariin (eli juoksemaan, jes!).

Näin jälkikäteen tietenkin ihmettelen miksi en aiemmin ottanut yhteyttä Elliin. Luulen syitä olevan monta, mutta silloin en ainakaan ymmärtänyt kuinka iso tuki äitiysfysioterapiasta voisi olla ja siksi toivoisin, että neuvolassa asiasta puhuttaisiin enemmän. Hoitosuhde on jatkunut Ellin kanssa nyt lähes vuoden. Syy jatkuvuuteen on niinkin onnellinen, että odotan toista lastamme. Ellistä on ollut korvaamaton apu niin ensimmäisestä raskaudesta palautumisessa kuin nyt uudelleen raskaana ollessani. Tällä kertaa fiilikseni raskaana ollessani ja synnytyksen jälkeisestä palautumisesta ovat hyvin erilaiset kuin ensimmäisellä kertaa. Hämmennys ja epävarmuus ei sitä enää kuvaa, koska tiedän saavani apua ammattilaiselta. Sana ”luottavainen” kuvaa ajatuksiani paremmin. Eipä sitä voi sanoa muuta kuin että suosittelen sydämellisesti Elliä ihan jokaiselle raskaana olevalle tai synnyttäneelle äidille.”

Viivi

Vamista paikkasi

Fysioterapiaa 24 tunnin sisällä!

VARAA AIKA
© 2022
Proxima Finland / Optimal Human Movement Oy
y-tunnus: 2748793-9
crosslist linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram