02/05/2018

Miten fysioterapia voi auttaa sinua?

Yleinen virhe liikuntaa aloittaessa tauon tai vamman jälkeen on se, että liikunta ja rasitus aloitetaan liian nopeasti, liian monta kertaa toistuvana ja liian voimakkaasti kehoa rasittamalla. Valitettavan usein ajattelua tuntuu leimaavan “kaikki tai ei mitään” -tyyppinen ajattelumalli, missä siirrytään suoraan levosta tai liikkumattomuudesta voimakaskuormitteiseen ja useita kertoja viikossa toistuvaan harjoitteluun. Ensimmäisenä karsitaan “ylimääräistä” aikaa pois levosta ja lihashuollosta, mikä saattaa myöhemmin johtaa ylirasitustilaan, aiheuttaa lisääntyvää kipua tai vanhojen vaivojen uusiutumisen ja lisätä vammariskiä merkittävästi. Vähitellen alkuinnostus hiipuu ja liikkuminen jää yhä vähemmälle, koska keho ei kestä rasitusta vaan kipeytyy yhä uudestaan ja uudestaan.

Monesti liikkuessa alkava kipu aiheutuu ylirasituksesta, mikä johtaa solujen vahingoittumiseen ja rasitusvamman muodostumiseen. Keho pyrkii taistelemaan kipua ja syntynyttä vauriota vastaan aiheuttamalla tulehdustilan käynnistääkseen kehon luonnollisen parantumisprosessin. Syntyvä tulehdus lisää kehossa tuntuvaa kipuaistimusta ja jonkin ajan kuluttua kipua saattaa tuntua myös levossa ollessa. Ihmiskeho pyrkii luonnostaan liikkuessaan poispäin kivusta ja löytämään kivuttomia liikeratoja sekä liikemalleja, jotka mahdollistavat liikkumisen ilman kipua tai ainakin mahdollisimman vähäisen kipuaistimuksen. Pitkään jatkuessaan kivun välttäminen voi johtaa virheellisiin liikemalleihin ja altistaa uusille rasitusvammoille sekä kiputiloille. Fysioterapiassa puututaan juurikin näihin ns. virheellisiin liikemalleihin ja pyritään löytämään oikeanlaisia tapoja liikkua kivun kanssa.

Kivun aiheuttaja löytyy usein aivan muualta kuin, missä varsinainen kipu tuntuu. Tämän takia olisi kivun ilmaantuessa tärkeää hakeutua mahdollisimman aikaisessa vaiheessa asiantuntevaan hoitoon esimerkiksi fysioterapeutin tai lääkärin vastaanotolle. Lääkärit pystyvät usein poissulkemaan vakavimmat sairaudet ja vammat sekä ohjaamaan asiakkaan tarvittaessa eteenpäin kuvantamistutkimuksiin vaivan tarkemman syyn selvittämiseksi ja voivat määrätä kipulääkkeitä hillitsemään kipua sekä sitä kautta mahdollistamaan liikkumisen. Heillä ei välttämättä ole tietoa ja osaamista sopivien harjoitteiden ohjaamiseksi. Tässä vaiheessa on syytä kääntyä fysioterapeutin puoleen. Fysioterapeutit ovat vastaavasti ihmiskehon liikkeen asiantuntijoita ja osaavat ohjata sinulle sopivia tapoja liikkua tai keinoja päästä eroon kivusta. He käyttävät usein apunaan erilaisia testejä, haastattelua ja tutkimista sekä liikkumisesi ja liikkeiden havainnointia. Fysioterapian tavoitteena on lisätä asiakkaan tietoutta kivun syistä ja auttaa häntä arvioimaan omassa liikkumisessan tapahtuvia muutoksia sekä antaa keinoja tunnistaa ja hallita kipua sekä sen mahdollisia aiheuttajia.

 

Fysioterapiasta ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi.

Fysioterapiapakettimme ovat edullinen vaihtoehto sinulle, joka taistelet erinäisten vaivojen ja kipujen kanssa liikkuessasi. Fysioterapeuttimme auttavat sinua löytämään vaivasi perimmäisen syyn ja antavat sinulle konkreettisia keinoja itsestäsi huolehtimiseen. Fysioterapia on suositeltavaa aloittaa yksilökäynnillä, jonka aikana sinut tutkitaan sekä haastatellaan ja saat harjoitteet päivittäiseen harjoitteluun FysiApp -sovelluksen kautta. Käynnillä arvioidaan myös tarvittavien yksilöohjauskertojen määrä senhetkisen tilanteesi mukaan. Jos tilanteesi on akuutti, lisätään yksilöohjausten määrää joko neljään tai kuuteen kertaan.

 

Fysioterapiapaketit

 • 12 harjoituskertaa fysioterapeutin kanssa - alkaen 195€

 

 • Paketit sisältävät yksilöllisen tarpeen mukaan
  • 2, 4 tai 6 x 45 min yksilöfysioterapiakäyntiä (yksilöllisen tarpeen mukaan)
  • 10 harjoituskertaa ryhmissämme

 

 • Valittavanasi on kolme erilaista fysioterapiapakettia, jotka on räätälöity erilaisiin tarpeisiin
  • JUOKSU -paketti
  • FYSIO -paketti
  • SELKÄ -paketti

Kirjoittanut Jesse Asikainen

Fysioterapiaa 24 tunnin sisällä!

VARAA AIKA
© 2021
Proxima Finland / Optimal Human Movement Oy
y-tunnus: 2748793-9
Tampella
Lielahti
Kaleva
Hämeenkyrö
Nokia
crosslist linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram