ELLI KORPELAINEN

Heippa! Olen Elli Korpelainen, äitiys- ja lantionpohjanfysioterapeutti ja urheiluhieroja. Äitiys- ja lantionpohjan erityisosaamisen ohella teen myös paljon tuki- ja liikuntaelinfysioterapiaa, joten vastaanotolleni tullaan monenlaisten oireiden vuoksi.
Raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten auttaminen on erityisen lähellä sydäntäni. Kiinnostukseni äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan heräsi omien raskauksieni ja synnytysteni myötä, sekä halusta palata oman lajini, lentopallon pariin. Raskaus ja synnytys aiheuttavat isoja muutoksia naisen keholle. Raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen kehossa ilmenee usein erilaisia kiputiloja tai oireita, joista saattaa jäädä elämänlaatua haittaavia tekijöitä. Lantionpohjan toimintahäiriöitä saattaa olla myös naisilla, jotka eivät ole synnyttäneet. Toimintahäiriöitä saattaa ilmetä vaihdevuosi-iässä olevilla naisilla tai jopa aktiivisilla liikkujilla. Näihin yksityiskohtiin pureudutaan vastaanotollani. Ota siis rohkeasti yhteyttä elämänlaatusi parantamiseksi! Oireiden tai ongelmien kanssa ei ole hyvä jäädä yksin.
Otan asiakkaan huomioon kokonaisuutena. Arjen kokonaiskuormituksen hahmottaminen ja sen tuomat haasteet on tärkeä tunnistaa. Jokainen asiakas on yksilö ja fysioterapiaa lähdetään koostamaan yksilön tarpeiden mukaan. Perheen pienimmät kuuluvat myös asiakaskuntaani, sillä teen myös vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa, joka auttaa mm. koliikkioireisiin ja lihasjännityksiin.

ASIAKKAIDEN KOKEMUKSIA

Viiden lapsen äiti - lonkkakipu ja virtsankarkailu

"Odottaessani viidettä lastani päätin, että raskauden jälkeen hoidan itseni kuntoon. Lonkka oli kipuillut jo raskausaikana ja oli virtsankarkailua. Halusin välttyä isommilta ongelmilta ja palata turvallisesti rakkaan liikuntaharrastukseni pariin.

Otin yhteyttä fysioterapeutti Elliin ja ensimmäinen käynti äitiysfysioterapiassa oli viikko synnytyksen jälkeen. Käynnillä kartoitettiin tilannettani ja sain ohjeet lantionpohjan tunnistamiseen, aktivointiin ja vahvistamiseen.

Alkuun olin hieman skeptinen, mutta hyvin pian huomasin, että kotona tehtävät harjoitteet tuottivat tulosta! Jatkokäynneillä edistymistäni seurattiin ja lantionpohjan kunto testattiin. Oli selvää, että lihakset olivat vahvistuneet, joten harjoitusohjelmaani päivitettiin sen mukaan.

Synnytyksestä on nyt kulunut kolme kuukautta ja tilanne on oikein hyvä; lonkka vaivaa enää satunnaisesti ja virtsankarkailu on poissa! Kroppa tuntuu paljon vahvemmalta

Ellin antama äitiysfysioterapia on ollut erittäin ammattitaitoista ja tehokasta! Suosittelen ihan jokaiselle äidille jo raskausaikana ja sen jälkeen! " 

Tiina, 36-vuotias

Odottava äiti ja raskaushieronta

“Kävin Ellillä raskaushieronnassa raskausviikolla 39. Toiveissa oli lähinnä rentoutua ja saada hieman omaa aikaa ennen synnytystä. Raskausaikaa on puolesta välistä saakka vaivannut todella pahat selkäkivut, joiden voimasta on jalatkin lähteneet muutamaan kertaan alta.
Hieronta oli kaikin puolin rentouttava ja välillä jopa meinasin nukahtaa pöydälle. Jalkapohjia ja pakaroita hieroessa Elli löysi todella pahat jumikohdat ja niiden hierominen kyllä SATTUI mutta jälkikäteen se oli sen arvoista. Nukuin seuraavan yön kuin tukki, selkä kivut olivat puolittuneet aikaisemmasta ja liikkuminen ison mahan kanssa tuntui muutenkin paljon rennommalta. Suosittelen kokemusta ehdottomasti odottaville äideille. Harmi kun en itse aikaisemmin hoksannut tätä kokeilla.” 

Piia

Epävarmuus kehosta synnytyksen jälkeen

“Urheilu on aina ollut tärkeä osa arkeani ja myös osa identiteettiäni. Kävin pian synnytyksen jälkeen synnyttäneille äideille tarkoitetulla pilates-kursseilla. Halusin edistää palautumistani ja päästä mahdollisimman pian taas liikkumaan kuten ennen raskautta. Jatkuva epävarmuus kuitenkin häiritsi. En huomannut kehossani mitään selkeää merkkiä, jonka takia ottaa yhteyttä äitiysfysioterapeuttiin, mutta silti tiesin, etten ollut vielä täysin palautunut. Kursseilta saadun palautteen perusteella uskalsin lähteä juoksemaan. Kuitenkin, kun alavatsakivut yllättivät pitemmän juoksunlenkin jälkeen, päädyin vihdoin ottamaan yhteyttä Elliin. Jo ensimmäinen käynti vakuutti minut täysin. Ellin ammattimainen ote, kyky saada toinen tuntemaan itsensä mahdollisimman rentoutuneeksi (vaikka aihe on hyvin herkkä ja henkilökohtainen) ja monipuolinen osaaminen tarjosivat minulle juuri sitä mitä olin etsinyt eli, henkilön, joka osaisi auttaa minua. Teimme erilaisia lähtötasotestejä ja oli ilmiselvää, että työtä oli vielä paljon vatsalihasten kokonaisvaltaiseen palautumiseen. Alkutuomio tietysti harmitti, mutta nyt tiesin ainakin missä mennään, ja mitkä ovat ensi askeleet palautumisen eteen. Jatkoimme tapaamisia, muutimme harjoitteita ja edistys näkyi ja tuntui. Pian pääsin uudelleen intohimoni pariin (eli juoksemaan, jes!). Näin jälkikäteen tietenkin ihmettelen miksi en aiemmin ottanut yhteyttä Elliin. Luulen syitä olevan monta, mutta silloin en ainakaan ymmärtänyt kuinka iso tuki äitiysfysioterapiasta voisi olla ja siksi toivoisin, että neuvolassa asiasta puhuttaisiin enemmän. Hoitosuhde on jatkunut Ellin kanssa nyt lähes vuoden. Syy jatkuvuuteen on niinkin onnellinen, että odotan toista lastamme. Ellistä on ollut korvaamaton apu niin ensimmäisestä raskaudesta palautumisessa kuin nyt uudelleen raskaana ollessani. Tällä kertaa fiilikseni raskaana ollessani ja synnytyksen jälkeisestä palautumisesta ovat hyvin erilaiset kuin ensimmäisellä kertaa. Hämmennys ja epävarmuus ei sitä enää kuvaa, koska tiedän saavani apua ammattilaiselta. Sana ”luottavainen” kuvaa ajatuksiani paremmin. Eipä sitä voi sanoa muuta kuin että suosittelen sydämellisesti Elliä ihan jokaiselle raskaana olevalle tai synnyttäneelle äidille.” Viivi


@fysioelli
elli korpelainen fysioterapeutti äitiysfysioterapeutti urheiluhieroja

Elli Korpelainen

Äitiys- ja lantionpohjafysioterapeutti
Urheiluhieroja
TOIMIPAIKKA: Nokia ja Hämeenkyrö 
Oletko käynyt Ellillä? Anna palautetta!
VARAA AIKA!

KOULUTUKSET

- Kipuasiakkaan kohtaaminen psykofyysisestä viitekehyksestä, SKTY (2021)
- Arpien käsittely ja lantionpohjan palpointi (2021)
- Fysioterapeuttinen jälkitarkastus (2021)
- Äitiysfysioterapeutin kliiniset perustaidot koulutus (2020)
- My fascia moduuli I,II,III (2020)
- Vatsalihasten erkauma-peruskoulutus (2019)
- Äitiys- ja lantionpohjan peruskurssit (2019)
- Selkärangan manuaalisen tutkimisen ja hoidon peruskurssi C 1,2 ja 3 (2015)
- Fysioterapeutti AMK (2014)
- Urheiluhierojan ammattitutkinto (2006)

Fysioterapiaa 24 tunnin sisällä!

VARAA AIKA
© 2022
Proxima Finland / Optimal Human Movement Oy
y-tunnus: 2748793-9
crosslist linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram